2017.11.29. 12:33
Töltött fasírt
A minap láttam egy videót, ahol megtöltöttek egy fasírtot mindenféle finomsággal, de sajna a videót „elvesztettem”… Gondoltam mi baj lehet abból, ha azt teszem bele, ami nekem szimpatikus? Hát semmi! Ebből is látszik, hogy a kreativitás kifizetődő :-)
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg darált hús (sertéscomb, vagy lapocka)
- 1 tojás
- kanálnyi zsemle morzsa
- só, bors, piros paprika, olaj, alufólia
- 1 fej vörös hagyma, 4-5 szem paradicsom
- pár szelet olcsó sajt (drágábbal lehet, hogy finomabb, de szerintem kár belé a drága mozzarella)
- ha van, pár szelet sonka (de nagy hozzáadott értéket nem adott)
A húst, fűszereket, tojást, zsemlemorzsát keverjük össze kézzel jó alaposan. Ezt simítsuk ki egy fóliára.
A hagymát külön dinszteljük meg kevés olajon kevés sóval. Elég szeletekre vágni.
Tegyük a húsra a hagymát, a sajt szeleteket, esetleg még sonka szeletet is. A sorrend szerintem nem fontos..
Tekerjük fel (egyáltalában nem nehéz) jó szorosan és egy kiolajozott tepsibe fektessük.
A tetejére mehet háztető alakzatban a paradicsom és még egy kis sajt. Én a végén kicsit megborsoztam…
Mehet a sütőbe és cirka 30 perc alatt kész is. Nem kell letakarni, a sajt és paradicsom megvédi a húst! Kész is! Nagyon szaftos és finom ebéd lett belőle :-) A sült paradicsom meg egyenesen mennyei...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentek