2013.05.29. 11:51
Fokhagymás Marhaszeletkék
Idő igényes, ezért ne kedd este állj neki, de vasárnapi lakomának TÖKÉLETES! Ajánlom azért a teflon, magas szélű edényt, hogy véletlen se kapja le a szaftot.
Hozzávalók: 12 szelet marhacomb, só bors, 6 gerezd fokhagyma, 20 dkg gomba, 2 hagyma, néhány csepp citromlé, 5 dl olaj, 1 ek süri pari, 4 dl marha húsleves (lehet kocka is), pár csepp Worcester -szósz(kihagyható, de én szeretem benne) és liszt amibe forgatjuk a húst.
Előkészítés: Mind két fajta hagymát csíkokra vágjuk. Gombát megtisztítjuk és vagy felszeleteljük, vagy ha nem túl nagyok, elég 4-be vágni, majd kevés citrommal meglocsolni. A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.
Elkészítés: A lisztes húsokat kevés de forró olajban hirtelen megsütjük és félre tesszük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk a hagymákat, majd hozzá adjuk a süri parit és egy kis ideig együtt együtt pirítjuk. Felöntjük a levessel és simára keverjük. Beletesszük a hús szeleteket, még egy kis sót és borsot, no meg a Worcester -szószt. Hústól függ, hogy mennyi ideig kell főzni, általában azért az 1 óra összejön fedő alatt. A gombát csak 15 percre szoktam csak beletenni, mert szeretem, ha kicsit ropog.
Gyakorlatilag friss zsemlével is jó, de még főtt tésztával is remek!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentek