CITROM: Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott
gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe
teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.

FASÍRT készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat,így nem ragad az edényaljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak
ki.

A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad. Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.

Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt: vegyünk a piacon friss leveszöldségből több csomaggal, majd daráljuk le. Tegyük kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót, Ez tartósítani fogja. Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!

A hússzeletek közé folpackot teszek, így fagyasztom le, mert ezzel a módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire szükség van.

Áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet.


Kínai közmondás;
Ha valaki megoszt veled valamit aminek Te hasznát veszed, erkölcsi
kötelességed, hogy azt Te megoszd mással! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr763360440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egressym 2011.11.16. 20:20:24

Találtam benne jó ötletet, majd kipróbálom: fasírt + csirkemáj.
Honnan tudod az ételízesítőt? Hihetetlen, hogy megint egyre járt az agyunk. Én pár hete tettem el több üveggel és éppen most akarom lefotózni, hogy bekerüljön a blogba. Itt van mellettem.
Lehet, hogy genetika?
Vigyázz magadra, puszi, Mária
süti beállítások módosítása