Jazzar 2018.09.20. 16:32

Rácsos linzer

racsos3.jpg

 

Így jár az, aki finomat süt! Ezt az egy darabkát tudtam megmenteni 2 órával később, mikor kész lett a süti! Pedig egy gáztepsire való volt az asztalon....

 

 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír, 20 dkg cukor, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, reszelt citrom héj, fahéj, 4-5 ek natúr joghurt. Tölteléknek egy üveg savanykás ( meggy, szilva, birs...) lekvár, a tetejére egy tojás.

Elkészítés: Az egészet (lekváron kívül mindent) összegyúrjuk egy tésztává. A joghurtot tegyük bele a végén és szép lassan adagoljuk, mert előfordulhat, hogy 1 kanállal kevesebb vagy több kell bele. A liszt minőségétől sok függ. Olyan tésztát kell kapnunk, amit könnyen tudunk gyúrni.  Nagyon könnyen! Picit mindig ragadni fog a deszkához, vagy a kezünkhöz, ezért lehet lisztezni, de minél kevesebbet adunk hozzá, annál könnyebb, finomabb lesz a tészta. 2/3 részét egy nagy tepsi aljára kinyújtjuk. Érdemes alá tenni egy sütő papírt, mert úgy szebb lesz a végén, de ha nincs, az sem baj. Csak akkor picit vajazzuk, majd lisztezzük be a tepsi alját. A tésztát megszórjuk darált dióval (vagy ha allergiás vagy rá, akkor búzadarával vagy zsemlemorzsával) és megkenjük a lekvárral. A maradék tésztából rácsot készítünk. Nem külalakra megy hisz senkit nem fog érdekelni, így gyerekek is segíthetnek. Tetejét felvert tojással megkenjük és megsütjük. 180 fokon 30-35 perc és kész is. De a legegyszerűbb, ha néha benézünk a sütőbe és ha megpirult a teteje, akkor kész is!

Jó étvágyat! smile.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr8614251467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása