2017.03.22. 12:15
Krumplipüré ropogós
Egyik vasárnapi ebédnél sikerült annyi krumplipürét készítenem, hogy akár egy hétig is ehettük volna... De szerencsére egy mentőötletem támadt. Keverjük össze a pürét ezzel azzal és már nem csak köret lesz belőle, hanem egytálétel is...
Hozzávalók: Maradék krumpli püré, tojás, liszt, só, bors, fűszerek (petrezselyem vagy majoranna vagy oregánó, vagy valamilyen fűszerkeverék, bármi, ami kéznél van), kevés olaj
Elkészítés: Gyakorlatilag csak keverj össze mindent és nagyon kevés olajon süss lepénykéket,
Mivel előre nem tudjuk mennyi lesz a maradék, így nehéz megmondani, hogy miből mennyi kell mellé, ezért csak az érzésre hagyatkozhatunk. Szerintem akkor lesz a legfinomabb, ha kézzel úgy tudunk formázni, hogy nem ragad a kezünkhöz. Lehet enni mint egy lángos, reszelt sajttal, tejföllel, vagy épp fokhagymával. Vagy ha nem raksz bele sót, hanem inkább kevés cukorral készül, lekvárral vagy fagyival is isteni. De tényleg... :-)
2 komment
Címkék: köret egy tál ételek fő ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentek