dsc_0516_1.JPG

 

Egyik vasárnapi ebédnél sikerült annyi krumplipürét készítenem, hogy akár egy hétig is ehettük volna... De szerencsére egy mentőötletem támadt. Keverjük össze a pürét ezzel azzal és már nem csak köret lesz belőle, hanem egytálétel is...

Hozzávalók: Maradék krumpli püré, tojás, liszt, só, bors, fűszerek (petrezselyem vagy majoranna vagy oregánó, vagy valamilyen fűszerkeverék, bármi, ami kéznél van), kevés olaj

 

Elkészítés: Gyakorlatilag csak keverj össze mindent és nagyon kevés olajon süss lepénykéket,

 

Mivel előre nem tudjuk mennyi lesz a maradék, így nehéz megmondani, hogy miből mennyi kell mellé, ezért csak az érzésre hagyatkozhatunk. Szerintem akkor lesz a legfinomabb, ha kézzel úgy tudunk formázni, hogy nem ragad a kezünkhöz. Lehet enni mint egy lángos, reszelt sajttal, tejföllel, vagy épp fokhagymával. Vagy ha nem raksz bele sót, hanem inkább kevés cukorral készül, lekvárral vagy fagyival is isteni. De tényleg... :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr1912361631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cukkmukk 2017.03.22. 14:38:36

Ilyesmit mi is szoktunk csinálni. Nem is kell hozzá krumplipüré, sima törtkrumpli-maradék is jó. Mondjuk a lidlkonyhán láttam Széll Tamástól valami krumplilepényes receptet, azt is ki kellene próbálni. Meg is kerestem: www.lidlkonyha.hu/Receptek/Burgonyalepeny-olajos-heringgel-savanyitott-edes-kaposztaval-es-tejfoellel

Jazzar 2017.03.27. 11:34:05

@cukkmukk: Na tessék. Ezért érdemes néha bátornak lenni és ilyen klassz dolgok sülnek ki belőle :-) Köszi a Tamás receptjét!!!
süti beállítások módosítása