2016.08.12. 10:54
A marha hátulja
Comb: részei a felsál, dió, fartő, fehérpecsenye és a feketepecsenye. Népszerű pörkölteknek, sovány, hosszú főzési időt igényel.
Lábszár : a mi gulyáslevesünk a legtöbb helyen ebből készül, ez is hosszabb elkészítési időt igényel.
Fartő: Nagyon puha hús. Akár carpaccio-nak is felhasználható. Érlelt marhánál steak is készíthető belőle (spitz fartő / picanha).
Gömbölyű felsál, más néven dió: a comb felső részéből vágják, a combcsont közelében helyezkedik el. Nagyon kedvelt, sovány és viszonylag puha.
Farok: ez elég egyértelmű a csigolyáknál szokás feldarabolni, például az ököruszály leves alapanyaga és nagyon finom.
Szólj hozzá!
Címkék: Marha részek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentek