Jazzar 2016.08.12. 10:54

A marha hátulja

marha.jpg

Comb: részei a felsál, dió, fartő, fehérpecsenye és a feketepecsenye. Népszerű pörkölteknek, sovány, hosszú főzési időt igényel.
Lábszár : a mi gulyáslevesünk a legtöbb helyen ebből készül, ez is hosszabb elkészítési időt igényel.
Fartő: Nagyon puha hús. Akár carpaccio-nak is felhasználható. Érlelt marhánál steak is készíthető belőle (spitz fartő / picanha).
Gömbölyű felsál, más néven dió: a comb felső részéből vágják, a combcsont közelében helyezkedik el. Nagyon kedvelt, sovány és viszonylag puha.
Farok: ez elég egyértelmű a csigolyáknál szokás feldarabolni, például az ököruszály leves alapanyaga és nagyon finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr9210363712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása