hqdefault_1.jpg

Csak találtam a receptet, még nem próbáltam! De ígéretesnek tűnik ezért lefordítottam septében... :-)

Hozzávalók

6 adaghoz

  • 7 evőkanál vaj (100 g)
  • 4 ek krémsajt (100 g)
  • ½ csésze tej (130 ml)
  • 8 tojás, tojássárgája
  • ¼ csésze liszt (60 g)
  • ¼ csésze kukoricakeményítő (60 g)
  • 13 nagy tojásfehérje
  • ⅔ csésze granulált cukor (130 g)
  • forró víz, sütéshez
  • porított cukor, a kiszolgáláshoz
  • Eper a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 ° C-ra.
  2. A közepes hőmérsékleten egy kis fazékban keverje össze a vajat, a krémsajtot és a tejet, amíg meg nem olvad és sima nem lesz. Hagyja kihűlni.
  3. Egy nagy tálban a tojássárgáját keverje simára, majd lassan szitálja a krémsajtos keverékben, és egyenletesen keverje össze.
  4. Szitálja bele a lisztet és a kukoricakeményítőt habverővel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek csomók a krémben.
  5. Egy másik nagy tálban a tojásfehérjét egy kézi keverővel verjük, amíg lágy csúcsok keletkeznek. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, miközben folyamatosan keverjük, egészen addig amíg a merev csúcsok formája ki nem alakul.
  6. Keverje bele a tojásfehérje körülbelül egyötödét és a tojássárgája keveréket, majd ismételje meg a maradék tojásfehérjét, amíg a tészta egyenletesen össze nem áll.
  7. Zsírozza meg egy 9 x 3 hüvelykes (23 cm) kör alakú tortát, majd illessze az alját és az oldalakat pergament (sütő) papírral. Ha rugóformájú serpenyőt használ, győződjön meg róla, hogy szivárgás mentesen kibélelte a formát.
  8. Öntse a tésztát a serpenyőbe, és rázza fel, hogy felszabadítsa a nagy légbuborékokat.
  9. Helyezze a serpenyőt egy nagyobb sütőedénybe, amely alját bélelje ki két papírtörölközővel. A papírtörülközők biztosítják, hogy a hő egyenletesen oszlik el a serpenyő alján. Töltsön forró vízzel kb. 1 hüvelyk (2 cm) magasabb serpenyőt.
  10. Süssük 25 percig, majd csökkentsük a hőt 140 ° C-ra, majd sütjük további 55 percig, amíg a torta fel nem emelkedik, hogy majdnem megduplázza eredeti magasságát.
  11. Távolítsa el a sütőből, és óvatosan fordítsa vissza a tortát, és húzza le a papírt. Legyen nagyon óvatos, a torta forró lesz. A tortát egy tányérra is befordíthatja, de ez a torta tetejét tönkre teheti.
  12. Szórjuk meg a torta tetejét porított cukorral, majd szeleteljünk és eperrel töltsük még meleg állapotban!
  13. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr1514372143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása