Jazzar 2011.12.14. 09:16

Házi sajt

Ez csak egy továbbfejlesztett házi finomság. Először is vedd alapul a hamis sajt krémet.

http://mitfozzekholnap.blog.hu/2011/04/21/hamis_sajt_krem

Majd az egészet fél-egy naponta ismét át-át csomagolod egy textilbe, amire nehezéket teszel. Én egy tálcára szoktam tenni a csomagolt krémet és deszkát (amin vágni szoktam) teszek a tetejére, majd még egy könyvet helyezek rá. Kb 2 nap alatt az anyag teljesen kiszívja a krémből a maradék savót is és máris szeletelhető sajtot kapunk.

2 dologra kell nagyon figyelni. Hogy időben elkezdjük a sajt készítését, hizs 3-4 nap múlva lesz tökéletes, és hogy a joghurt, amiből készítjük, nagyon friss legyen, nehogy megromoljon, míg várunk a végeredményre!

Mivel joghurtot a legtöbb tejcukorérzékeny ember is fogyaszthatja, így nem kell tőle félni, ráadásul még nem is hízlal, tehát este is lehet falatozni büntetlenül például abonettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr413462106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása