2011.12.14. 09:16
Házi sajt
Ez csak egy továbbfejlesztett házi finomság. Először is vedd alapul a hamis sajt krémet.
http://mitfozzekholnap.blog.hu/2011/04/21/hamis_sajt_krem
Majd az egészet fél-egy naponta ismét át-át csomagolod egy textilbe, amire nehezéket teszel. Én egy tálcára szoktam tenni a csomagolt krémet és deszkát (amin vágni szoktam) teszek a tetejére, majd még egy könyvet helyezek rá. Kb 2 nap alatt az anyag teljesen kiszívja a krémből a maradék savót is és máris szeletelhető sajtot kapunk.
2 dologra kell nagyon figyelni. Hogy időben elkezdjük a sajt készítését, hizs 3-4 nap múlva lesz tökéletes, és hogy a joghurt, amiből készítjük, nagyon friss legyen, nehogy megromoljon, míg várunk a végeredményre!
Mivel joghurtot a legtöbb tejcukorérzékeny ember is fogyaszthatja, így nem kell tőle félni, ráadásul még nem is hízlal, tehát este is lehet falatozni büntetlenül például abonettel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentek