Jazzar 2015.06.11. 12:51

Hal pác

hal_pac.jpg

 

Egyre ügyesebben készítem a halat és minél tovább próbálkozom, annál jobban tudom, hogy az egyszerű a nagyszerű!

 A kínai konyhában van egy szabály! Legyen meg a yin-Jang egyensúly! Tehát ami úszik, ahhoz kell valami sós, mert a víz (még a tenger víz is) kiszívja az ízeket. Nálam ez a só a kapribogyó! Mondjuk ugyan ilyen jó a szója szósz!

  

Pác: Oliva olaj, fokhagyma, só, bors, bazsalikom, hagyma, paprika, paradicsom, citrom és narancs karika, esetleg erős paprika és a legfontosabb a kapribogyó! Nem kell túlzásokba esni, elég pár szelet mindenből.

Gyakorlatilag bármibe bepácolhatunk halat, de nekem ez a kombó jött be a legjobban.

A hal sütés egyik szabálya, hogy ne fagyasztva süssük a halat (túl vizes lesz) és sütés előtt minimum 10 perccel hamarabb, kicsit sózzuk meg a húst. Ha így teszünk, akkor a hal rostjai biztos, hogy egyben maradnak és nem fognak szét esni sütés közben.

Egy tepsibe beteszünk minden hozzávalót, mehet a sütőbe és 200 fokon hirtelen megsütjük. 

Nem kell alá víz és lefedni sem szükséges. Ha van rá időm, akkor a halat először kicsit megpirítom külön serpenyőbe mert ilyenkor kap egy kis kérget, amitől még ízletesebb lesz..

Időnként szoktam olyat csinálni, hogy sütés után, a halat kiteszem egy tányérra és a visszamaradt zöldségeket turmixolom. Ha túl sűrű lenne, egy kis joghurt nem árt neki.. Azzal tálalom.

Jó étvágyat!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr337533978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása