2012.06.08. 13:31
Ajvár
Nos ezt, ki ne hagyd! Ez egy egyszerű sült paprika krém finom fűszerekkel, de annyira finom, hogy szinte bármibe használható. Én tettem már mártásba, pácba, de még sima sós süteményekre is, ketchup helyett.http://hu.wikipedia.org/wiki/Ajv%C3%A1rMeg lehet csinálni házilag is, de…
Szólj hozzá!
Címkék: fűszerek
2012.06.08. 13:18
Spárgás, ajváros tészta
Sok-sok lány dolgozik egy helyen, így a sütés-főzés időnként szóba jön. Névnapokat egy közös reggelivel szoktuk megünnepelni, ilyenkor mint a Kincskereső Kisködmönben, mindenki hoz valami finomat, kiteszünk mindent egy asztalra, és 2 napig azt esszük. Bizony nehéz ilyenkor a…
Szólj hozzá!
Címkék: leveles tészták tészta ételek
2012.06.06. 15:27
Szilvás Turmix
A hó vége.... néha annyira meg tudja keseríteni az ember napjait. Már úgy megszoktam, hogy mindig készítek reggelente egy turmixot, hogy hiányzik, ha nincs meg a napi adag. Nos, egyik reggel arra ébredtem, hogy 1 banán van és nincs más. Még tej se. Abból bíz nagy jó akarattal sem…
2012.06.04. 17:36
Sült paprika sajttal
A hétvégén voltunk vendégségben és mivel szép volt az idő, bográcsoztunk. A bográcsos pörkölt igen finom, de néha sok a gyomromnak, így ilyenkor ha van rá lehetőség, inkább grillezek egy kis ezt-azt. Igen ám, de nem volt semmi, hisz nem számítottak az én…
2012.06.04. 17:31
Amerikai palacsinta
Szerintem nincs abban semmi rossz, ha egymástól tanulunk. Így jártam én is Nigellával. Az Ő étkezési szokásai nekem kissé túlzóak, viszont áldom a nevét, amikor az amerikai palacsinta gyors változatát megtanította. Ezt magamtól biztos nem kezdtem volna kikísérletezni, hisz…
2012.06.04. 17:10
Gyömbéres Spárga
A spárga szezon alatt teljesen megőrülök és ha csak tehetem, ezt eszem. Amikor tényleg csak 10 percem van vacsit összedobni, akkor jól jön ez az étel. Én magában is nagyon szeretem, de hús mellé köretnek is isteni. Volt, hogy reggelire vittem magammal 2 szelet finom rozs kenyér közt... Jól indult a…
2012.06.04. 10:58
Hibát hibára 2.
A pörkölt.... Azt hiszem nem kell mondani, hogy (még egy kezdő gasztro guru számára is) alap étel, amit meg kell tanulni. Bátran állíthatom, hogy pont annyira könnyű elsajátítani, mint amennyire könnyű elszúrni. Én a következőket tettem.Egy szép vasárnapi napon,…
Kommentek