Ernő Györök:
Van nekem is mézes krémes receptem, némely hozzávalók hasonlóak, de sokban más! Nagyon tetszik! Má... (2018.09.07. 12:37)Hatlapos mézes krémes
Jazzar:
@cukkmukk: Na tessék. Ezért érdemes néha bátornak lenni és ilyen klassz dolgok sülnek ki belőle :-... (2017.03.27. 11:34)Krumplipüré ropogós
cukkmukk:
Ilyesmit mi is szoktunk csinálni. Nem is kell hozzá krumplipüré, sima törtkrumpli-maradék is jó. M... (2017.03.22. 14:38)Krumplipüré ropogós
Jazzar:
Magasnak hívjuk vagy sem, akkor is a rostélyos = hátszín :-) (2016.08.15. 11:52)Melyiket hogyan készítsem?
Jazzar:
@Zoltan Marton Nagy: Mire jó egy rossz kritika. Összehozza az embereket! :-D (2013.12.30. 20:54)Istenkirály lángos
Zoltan Marton Nagy:
Imadom a receptjeid, amit eddig kostoltam, az mind hibatlan. Csonka baratom te meg 3-4 ev mulva se... (2013.12.30. 20:34)Istenkirály lángos
Gréta Tóth:
Én több receptedet is kipróbáltam és az a legnagyszerűbb benne, hogy egyszerű és FINOM! Aki meg cs... (2013.12.30. 19:58)Istenkirály lángos
Jazzar:
@Csokonai Vitéz Műhely: A nevedből ítélve biztos őrűlt nagy problémát okoztam a kiírásaimmal, de h... (2013.12.30. 18:49)Istenkirály lángos
Jazzar:
@zsírvezér: Amiben van élesztő az mi ha nem kovász? Igen, ez valóban egy összedobott iromány volt,... (2013.12.30. 18:40)Istenkirály lángos
Csokonai Vitéz Műhely:
Biztos jól főzöl, de elkeserítő, hogy milyen rosszul fogalmazol és mennyi helyesírási hibát vétesz... (2013.12.30. 09:35)Istenkirály lángos
zsírvezér:
Neked sikerült... A kovàsz: liszt és víz. Amiben van élesztő az màr nem az. Szóval kérdezek:
Mié... (2013.12.30. 06:55)Istenkirály lángos
Jazzar:
Bocsi, annyira megszoktam, hogy így hívom, hogy nekem már csak süri pari a sűrített paradicsom kon... (2013.05.31. 10:01)Fokhagymás Marhaszeletkék
Bejgli:
Kipróbálnám szívesen, ha tudnám, mi a süri pari :) (sűrített paradicsomra gondolok, jól teszem? :D ) (2013.05.30. 11:34)Fokhagymás Marhaszeletkék
Jazzar:
Amindenit Zsuzsi! Ez még jobb, mert még annyit se kell állni a serpenyő mellett. Megvettem az ötle... (2011.12.20. 18:43)Naphal
zsuzsanna.erdok:
Restellem, de én fagyasztva vásárolok halat. Szintén naphalat (pangaeus) szoktam venni. Gyakran va... (2011.12.20. 14:41)Naphal
egressym:
Találtam benne jó ötletet, majd kipróbálom: fasírt + csirkemáj.
Honnan tudod az ételízesítőt? Hihe... (2011.11.16. 20:20)Minden, ami hasznos lehet 2
Jazzar:
Sajnos én nem vagyok nagy fotó művész, így ilyenre sikerült, és mire észre vettem, már el is fogyo... (2011.10.09. 09:30)Bögrés kakaós
egressym:
Jut eszembe, mi az a máz a tetején? (2011.10.06. 08:14)Bögrés kakaós
egressym:
Végre egy kép! De miért életlen? Most már szétcsapok a sok technikai zseni között, irgum-burgum. E... (2011.10.06. 08:13)Bögrés kakaós
egressym:
Ügyes! Főleg, hogy nem kell tocsogó olajban sütni. Lehet, hogy kipróbálom? A havas jelzőt el nem t... (2011.08.12. 06:55)"Havas" húsgolyók
Jazzar:
Egy nő mindennapjai versekben... (2011.07.06. 08:58)Márikám
egressym:
Ez nem lehet igaz!
Napok óta azon gondolkodom, hogy majd ha lesz egy csöpp időm akkor utána nézek ... (2011.05.17. 09:29)Hamis sajt krém
meal:
Hú, ez az alufóliás hús nagyon felkeltette az érdeklődésemet !
Köszi ! Ezt még én is meg fogom tu... (2011.05.11. 17:54)Amire büszke vagyok
.Azt hiszem nem tévedek, ha a sajt panírozástól fél a legjobban az ember lánya. Több buktató is van benne, no meg a köröm alá szoruló trutymó és a hosszadalmas előkészítés sem csábító, így kevésbé szeretjük csinálni. No de a végeredmény igencsak ízletes. Van egy ötletem. Ne arra gondoljuk készítés közben, hogy sokáig tart, vagy nem túl piszkos munka, hanem az ebédre (vagy vacsira), így mindjárt jobban megy majd a munka.A sajtok panírozásánál egy dologra kell nagyon figyelni. Hogy duplán csináljuk, hogy ki ne folyjék a sajt. A leghatékonyabb mód, ha minden darabkát alaposan megpaskolunk. Nem baj, ha kissé agresszívnak tűnünk, mert akkor marad csak jól a panír a helyén. Ne feledkezzünk meg a szélekről, oldalakról se, hisz csalafinta lukak bárhol keletkezhetnek.
Az én trükköm, hogy míg a húst nem, de a sajtot előre panírozom és hagyom egy kicsit állni. Ugyanis akkor klasszul megszikkad a panír, így szinte minimálisra csökken balesetek száma, ráadásul a lukak is feltűnnek, hamarabb észrevesszük és lehet kicsit javítani a helyzetet.
A panír = liszt – tojás – zselmemorzsa. A tojásba tehetünk bármilyen fűszert, a morzsába meg reszelt sajtot, így máris változatosabban tudjuk elkészíteni. Ha camembert, 3szög sajtot, trappistát és eidamit is csinálunk egyszerre, kész lakoma kerekedhet belőle. Köret= saláta, rizs, krumpli (minden formában) vagy befőtt, lekvár. Én IMÁDOM!
Kommentek