Jazzar 2012.01.14. 09:05

Rántott sajt

.Azt hiszem nem tévedek, ha a sajt panírozástól fél a legjobban az ember lánya. Több buktató is van benne, no meg a köröm alá szoruló trutymó és a hosszadalmas előkészítés sem csábító, így kevésbé szeretjük csinálni. No de a végeredmény igencsak ízletes. Van egy ötletem. Ne arra gondoljuk készítés közben, hogy sokáig tart, vagy nem túl piszkos munka, hanem az ebédre (vagy vacsira), így mindjárt jobban megy majd a munka.A sajtok panírozásánál egy dologra kell nagyon figyelni. Hogy duplán csináljuk, hogy ki ne folyjék a sajt. A leghatékonyabb mód, ha minden darabkát alaposan megpaskolunk. Nem baj, ha kissé agresszívnak tűnünk, mert akkor marad csak jól a panír a helyén. Ne feledkezzünk meg a szélekről, oldalakról se, hisz csalafinta lukak bárhol keletkezhetnek.
Az én trükköm, hogy míg a húst nem, de a sajtot előre panírozom és hagyom egy kicsit állni. Ugyanis akkor klasszul megszikkad a panír, így szinte minimálisra csökken balesetek száma, ráadásul a lukak is feltűnnek, hamarabb észrevesszük és lehet kicsit javítani a helyzetet.
A panír = liszt – tojás – zselmemorzsa. A tojásba tehetünk bármilyen fűszert, a morzsába meg reszelt sajtot, így máris változatosabban tudjuk elkészíteni. Ha camembert, 3szög sajtot, trappistát és eidamit is csinálunk egyszerre, kész lakoma kerekedhet belőle.
Köret= saláta, rizs, krumpli (minden formában) vagy befőtt, lekvár.
Én IMÁDOM!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr213544721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása