Jazzar 2011.06.16. 18:15

Kókuszos csiga

kókuszos csiga.jpg

Nem, én ezt nem szeretem. A férjem miatt csinálom. Ha Ő nem követelné ki magának, akkor valószínű sose készíteném. Mégpedig egy oka van ennek. Mert az egész tepsit be tudom falni mielőtt észbe kapnék. Mivel élesztőt tartalmaz, így melegen nem ajánlott fogyasztani, de ÉN!!!!! Önuralom!!! Az két különböző fogalom.... 

Hozzávalók a tésztához (nem kell keleszteni):

50 dkg liszt,

25 dkg margarin,

2 dkg élesztő,

dkg porcukor,

1 dl tej,

4 tojás sárgája

Hozzávalók a töltelékhez:

4 tojás fehérje,

30 dkg cukor,

20 dkg kókusz reszelék,

pici citromlé,

 

Töltelék elkészítése:

4 tojás fehérjét 30 dkg cukorral gőz fölött kell felverni. Nem kell tőle megijedni, az a titka, hogy az alsó edény teteje jól illeszkedjen a felső edény aljához, tehát ne szökjön a gőz a két edény között. Amikor az alsó edénybe öntött víz felforrt, már kicsire is vehető a gáz, hisz csak az kell, hogy forró legyen a felső edény alja. Ha egy aránylag „erős” de mégis folyós állagú krémet kapunk, az már jó. (ez cirka 10-15 perc) Ebbe a krémbe belekeverek kevés citrom levet és 20 dkg kókuszreszeléket. 

Tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy nagy edényben összegyúrom (ajánlatos az élesztőt a langyos tejben kicsit megfuttatni), majd amilyen vékonyra tudom, kinyújtom és rákenem a krémet, egyenletesen elosztva. Az egészet feltekerem egy nagy tekercsbe. Szép nagy szeleteket vágok belőlük és eldöntve, lapjával egy tepsibe (egy sütő papír ilyenkor csodákra képes) egymás mellé teszem. Nem kell túl szorosan, hisz az élesztő kissé megnöveli a térfogatukat. Teljes gázon 10-15 perc alatt készre is sül. Lehet tűpróbát tartani, de ha kicsit megbarnul a teteje, már biztos átsült!

Aztán nem ám egyszerre felfalni az egészet. :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr572990019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása