Vannak napok, mikor nem bírok magammal. Mindig is szerettem enni, azonban mikor már nem oly hamvas az ember, jól teszi, ha vigyáz az egészségére és a kinézetére. Mivel imádom a sült krumplit, így elég nagy bajban vagyok a szilveszteri fogadalmaimmal, hisz ez minden, csak nem fogyókúrás. Azonban van egy változata, ami ha nem is fogyasztó szer, de legalább nem tocsog az olajban, fűszeres, ízletes, de persze nem szabad megfeledkezni, hogy azért ez még akkor is szénhidrát….

A krumplit meghámozom és nem túl kis darabkákra vágom. Nem kell méricskélni, hogy pont ugyan olyanok legyenek ezért itt az ideje az álmodozásnak… Ha kész vannak, kevés sóval félpuhára főzöm vízben. Inkább kemény legyen mint puha, mert akkor szét esik. Ezután egy nagy tepsibe beborítom az egészet, öntök rá kevés olajat, csak annyit, hogy ne égjen meg az alja, szórok rá sót, borsot, lestyánt és kurkumát. (Kurkumát nagyon tudom mindenhez ajánlani, mert szép sárga színt kap minden tőle és szinte semmilyen plusz ízt nem ad az ételhez, tehát csak színezéknek használom. Már minden nagyon élelmiszer boltban kapható és nem drága).

Kb ½ óra alatt készre sül, de időnként érdemes átmozgatni a krumpli szemeket, hogy egyenletesen süljenek át. Minden ételhez megy mint köret, de magában, reszelt sajttal, tejföllel vagy savanyúsággal is tökéletes.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr792964259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása