Jazzar 2011.12.04. 20:49

Száraz kenyér

 Nem nagyon szoktunk kenyeret enni otthon,  azonban így is előfordul, hogy marad pár szelet, amivel nem tudok mit tenni. Gyerek koromban annyi száraz kenyeret ettem, hogy ma már nem nagyon szeretem. Igaz, hogy ha ledaráljuk akkor kapunk zsemle morzsát (illetve kenyér morzsát) de az meg annyira olcsó, hogy nekem nem ér meg ennyi munkát. Azonban nem szeretek kidobni semmit, így született ez az édesség.

A kenyér szeleteket cukros, tojásos, vaniliás tejbe áztatom, de csak rövid időre. Mint a tiramisu-hoz, csak mártani kell. Egy vajazott tállba sorban egynás mellé teleszem és megszórom fahéjjal, ha van reszelek rá csokit. Ha nincs, akkor bőven megszórom kakaóval. Egymásra rakom a rétegeket, amíg van. A végén mehet a sütőbe teljes gázon és 15 perc múlva kész is. Ebben a sütiben is az a jó, hogy nincsenek határok. Ha nem csokit, hanem diót teszel rá, akkor új deszertet kapsz:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr893437421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása