kremes.jpg

 Vannak olyan szabályok, amiket érdemes áthágni, de ebben a receptben, nem érdemes, csak úgy lesz ez a süti ISTENI! Van aki a 40 dkg cukrot soknak tartja (megsúgom nem sok), de ettől lesz krémes a krémes. Hisz a krémesre csak akkor vágyunk, ha valami igazán édeset szeretnénk enni. Kb 45 perc alatt kész a süti, és mivel türelmetlen vagyok, így volt, hogy 1 óra múlva már ettem is belőle. Azért jobb este elkészíteni és a másnapi ebédhez tálalni. Hogy mit csináljunk 10 tojás sárgájával? Keresd a tojásos ételeknél...

Hozzávalók:

A tésztához: 1 dl tejföl (tejcukor mentes), csipet só, 15 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 tojás,

A krémhez: 4 csomag vaníliás pudingpor (én a vaníliás-gríz pudingra esküszöm), 1 liter víz, 10 tojásfehérje, 2 csomag vaníliás cukor, 40 dkg cukor, csipet só.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, rögtön 2 lapba kinyújtjuk, tepsi hátoldalára tesszük, sűrűn megszurkáljuk, hogy ne legyen hólyagos, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. 

 A vízből annyit tegyünk félre, amennyivel a pudingot elkeverjük. A többi vizet tegyük fel forrni a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét verjük habbá. A forrásban lévő vízbe főzzük meg a pudingot. Vegyük le a tűzről, és óvatosan keverjük bele a habot. Főzzük még 1-2 percig, majd a forró krémet rögtön a tészta lapok közé töltjük, hagyjuk kihűlni, megpuhulni, végül porcukorral szórjuk meg. A tetején lévő lapot, mielőtt rátesszük érdemes kockára vágni, hogy mikor szeletelni kezdjük, ne törjük össze a krémet. Kicsit tovább tart, de megéri.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr342921891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása