Jazzar 2011.05.09. 19:31

A jó időbeosztás

Logisztika! Ez ma egy igen csak  trendi kifejezés. Mamáink ezt úgy hívták, hogy "Hagyjál gyerek békén, mert ha nem lesz kaja időben, apád agyon üt!" 

Ma már azért nem ennyire drasztikus a helyzet, de az idő bizony ma is pénz. Ha nem gondoljuk végig, hogy mit is kell vásárolni előre, lehet leszaladni a "kis" közértbe, ahol minden sokkal drágább mint a piacon, vagy a nagy bevásárló centrumokban. Ezért jó a "listás" vásárlás. No meg azért, hogy tudjuk, mi az ami nem lenne fontos, de valahogy mégis a kosárba kerül... Tehát ha mindent beszereztünk, jöhet a főzés. 

Érdemes átgondolni, hogy mit hol kell elkészíteni. Pl ha mindent a sütőben akarunk megsütni, akkor mire minden kész, az egyik jég hideg lesz, a másik langyos, a harmadik, meg szétégeti a szánkat.

Anyósom például elcsodálkozott azon, hogy én főzés közben egyből mindent a helyére teszek. pl a só, cukor és fűszerek azonnal a helyükre kerülnek, így a pakolást úszom meg a végén és átlátható is marad a konyha, nem lesz a végén csatatér.

Természetesen, ha a konyha és a kamra közt 3 km van, azt én sem szaladgálom végig 10*

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr712890926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása