Jazzar 2011.04.21. 13:33

Limonchello

Házi likőr? Ilyet már sokat ismerünk. Az ezekben a legjobb, hogy bár várni kell velük (ami valljuk be néha nagyon nehéz) de szinte csak a fantáziánk szab határt, hogy mire használjuk.

1/2 liter vodka, vagy gyógyszertárban kapható 70%-os alkohol. Ezt beleöntjük egy befőttes üvegbe. Ebbe bele kell hámozni (csak a sárga részt) 4 citromot és 1 lime-t. Nos, itt a tétlenség ideje. Minimum 2 hétig csak nézni szabad, illetve néha megrázogatni.

Ha eljött a nagy nap, akkor 1/2 liter vízben 300 dkg cukrot felolvasztva cukor szirupot főzünk. A cukor szirup mindig jó sűrű legyen. Nem elég, ha csak elolvad a cukor.

Ekkor a vodkából ki a citromhéj, bele a cukor szirup és kész is. Jeges pohárban fogyaszthatjuk, vagy a tiramisut készítjük el...

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr22844941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása