Gyakorlatilag, ha a pizza alaptésztájával már könnyen boldogulsz, akkor bármit tehetsz rá, amit szeretsz. Azonban ez a májas gombás feltét igazi ínyencség. 1 tepsi pizzára való mennyiséget írok. Nem bonyolult, csak részletesen írom:-)

1/2 kiló csirke májat vékony csíkokra vágsz. 1 jó nagy fej hagymát apróra vágsz és olajon megdinszteled. Én pici sót szoktam beletenni és egy löttyintésnyi vizet, mikor már sistereg. No a víz nem kellene, mert a hagyma levet ereszt, de így legalább 5 percet nyerek :-)

Ha elpárolog a víz, akkor mehet bele a piros paprika. Én ezt a fűszert imádom. Isteni színt és ízt ad. Azt szokták mondani, hogy ilyenkor, az edényt le kell húzni a tűzhelyről, mert meg ég a paprika. De nem kell. Ugyanis a magyar konyha egyik leg jellemzőbb része a pörk íz! Nem az égett íz:-) Ha csak egy kicsit megkapatjuk a paprikát, azt a tulajdonságát hozza ki, hogy besűrűsödik.

Tehát ott tartottunk, hogy kész a hagyma, bele a paprika és jól megkeverjük. Még sosem mértem le, de kb 5-10 mp után bele a csíkokra vágott máj. Először nem kell felönteni vízzel, hisz a máj is ereszt némi levet.

Ha a máj álltat  eresztett lé is elfőtt, akkor öntjük fel annyi vízzel, ami épp ellepi és jöhetnek a fűszerek. Só és jó sok majoranna. Ennyi. 5 perc múlva mehet bele a gomba. A gomba is olyan, amit épp lehet kapni. Minél finomabb, annál jobb. Milyenre vágd? Ahogy szereted. Mivel kicsit össze fog esni a gomba, nem baj, ha nagyobb darabokra.

Gyakorlatilag a resztelt máj is így készül, csak abba több hagymát szoktam tenni. Ha kész (10-15 perc), mehet a pizza tésztára, amit olajos sütő lemezre terítettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr112845206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása