Jazzar 2011.04.20. 16:34

Tavaszi vagdalt

Ez a fasírt könnyebben emészthető változata, hisz a tavasz ízeit varázsolja elénk akár télen is...

Két személyre, két napra (hisz melegítve is finom) kb. 50 dkg darált húst szoktam számolni. Összegyúrom a húst az apróra vágott hagymával, sóval, borssal, ha van zeller levél összevágva akkor azt is teszek bele, 2 tojás, és jó sok piros paprika. Áztatott kenyér helyett (mert hogy azt kellene bele rakni) én kb. 2 ek. zsemlemorzsát szórok hozzá. Jól összegyúrom. (Eddig tart a normális fasírt receptje) Majd itt jön a lényeg. Mirelit kukoricát és zöldborsót kiolvasztok és az egészet összekeverem. (Ha nincs időm olvasztani akkor mehet bele fagyottan is). Bőven mehet bele, minél több, annál zöldebb, tavaszibb az íze. Egy őzgerinc formát (de bármilyen forma jó) kibélelek bacon szalonnával, bele gyömöszölöm a húst és a tetejére is rakok szalonnát. Alufóliával letakarom, ½ órát sütöm fél gázzal, majd fólia nélkül teljes gázon, amíg jól meg nem pirul a teteje. Felszeletelve gyönyörűen tálalható, hisz szép színes. Bármilyen köret, saláta jó hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr902842762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása