2011.04.20. 15:54
Kukoricás Csirke mell
Az egyik kedvencem. Gyors, egyszerű és mindenki szereti. Igazi vasárnapi traktára való, hisz ha előkészülsz egy kicsit, akkor a vendégekkel tudsz foglalkozni, mégis fejedelmi lakoma lesz az asztalon.
Hozzávalók 4 személyre:
2 csont nélküli csirke mell, ízlés szerint 20-50 dkg mirelit kukorica, 1 fej hagyma, 2-3 tojás, zsemlemorzsa, liszt, só, Cayen bors, 1 deci húsleves vagy 1 leveskocka,
A csirke melleket darabkákra vágod. A kicsi leeső részeket külön teszed, a nagyobbakat kettévágod, szép nagy szeletekre. Kicsit ki kloffolod, beszórod sóval és Cayen borssal. Illetve bármilyen borssal, amid van, de a cayen a legjobb. Ha befűszerezted a husit, lisztbe forgatod és vajon vagy olajon szép pirosra sütöd. Amikor meg sül, felöntöd húslevessel, vagy vízzel és mellé dobsz egy leves kockát. De csak annyival, hogy ne égjen le. Mivel csirke mell, így hamar megpuhul. Kb: 15 perc.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentek