Az egyik kedvencem. Gyors, egyszerű és mindenki szereti. Igazi vasárnapi traktára való, hisz ha előkészülsz egy kicsit, akkor a vendégekkel tudsz foglalkozni, mégis fejedelmi lakoma lesz az asztalon.

Hozzávalók 4 személyre:

2 csont nélküli csirke mell, ízlés szerint 20-50 dkg mirelit kukorica,  1 fej hagyma, 2-3 tojás, zsemlemorzsa, liszt, só, Cayen bors, 1 deci húsleves vagy 1 leveskocka,

A csirke melleket darabkákra vágod. A kicsi leeső részeket külön teszed, a nagyobbakat kettévágod, szép nagy szeletekre. Kicsit ki kloffolod, beszórod sóval és Cayen borssal. Illetve bármilyen borssal, amid van, de a cayen a legjobb. Ha befűszerezted a husit, lisztbe forgatod és vajon vagy olajon szép pirosra sütöd. Amikor meg sül, felöntöd húslevessel, vagy vízzel és mellé dobsz egy leves kockát. De csak annyival, hogy ne égjen le. Mivel csirke mell, így hamar megpuhul. Kb: 15 perc.

Közben egy szép nagy fej hagymát megpárolsz, amit előtte apróra vágtál, bár nem is kell nagyon elaprózni. Ha üveges, elzárod a gázt és rászórsz jó sok kukoricát, mehet akár fél kiló is. Kb. 2-3 tojás sárgáját (kukorica függő) ráöntesz. Annyi kell, hogy folyjék, majd annyi zsemlemorzsával kevered össze, hogy még kenhető legyen. Persze ebbe is jöhet só, bors. Igazából nem kell sok fajta fűszer!
Mikor a cs. mellek készen vannak, belekevered a kukoricás masszát. Ha száraz lenne lehet még felönteni egy kis húslével, de akkor jó, ha sűrű.
 
Lehet a melleket a kukoricával megtölteni is. Ilyenkor kis zsebeket készítek a nagy szeletekbe, amit persze előtte nem vágtam vékonyra. Nagyon szép és gusztusos, de én úgy gondolom nem fontos, mert így is nagyon finom és nem kell annyit dolgozni vele. A kukoricát külön szoktam tálalni, akkor is ha együtt főzőm. Rizzsel a legjobb. És persze borral. Méghozzá száraz vörös borral, amit persze csak felnőttek fogyasszanak, gyerekeknek mehet a málna szörp...

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr912842672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása