Jazzar 2011.11.24. 10:32

Pizzás csiga

Ez amilyen egyszerűnek látszik, olyan is. Itt is csak abból kell gazdálkodnunk, amink van a hűtőben, kamrában. Az adag, amit itt készítek nekünk sosem elég, mindíg kettőt csinálok mert nem tudjuk befejezni a falatozást! :-) A szemléltetés végett készült egy kis videó is, nézegessétek bátran.... És mivel a mirelit levelestésztát mindenki eheti, ez bíz teljesen tejcukormentes!!!

A hozzávalók: 1 csomag mirelit leveles tészta, paradicsom szósz vagy ketchup, kolbász vagy szalámi, kukorica, gomba, vagy bármilyen mirelit zöldség, amit szerettek. Egyéntől függ.

Elkészítése: A leveles tésztát nagyon vékonyra ki kell nyújtani. Csak annyi lisztet szabad használni a nyújtásnál, amennyit a tészta felvesz, tehát nem kell lisztben úsznia semminek. Ha szépen kiterült a tészta, mehet rá a paradicsom szósz, a kicsire vágott kolbász, gomba. Egyenesen a mélyhűtőből kivett mirelit zöldségek, kukorica vagy akár brokkoli is.

A feltekerést mindíg a keskenyebbik széléről kezdjük, így nagyobb, gazdagabb csigákat kapunk. Szép vastag szeletekre vágjuk és egy sütőlapra fektetjük Őket. Ha van sütőpapír, itt nagyon hasznos lehet, hisz nem kell kapargatni a végén! Lehet kis reszeltsajtot tenni a tetejére, de ez is elmaradhat.

A mellékelt linken meg is nézhetitek, hogy készült! :-)

https://www.youtube.com/watch?v=OYf5FokZj9o

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr243408074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása