2011.09.05. 07:40
Tökéletes paradicsom saláta
A világ legegyszerűbb salátája. Amíg gyerekkoromban minden zöldségből úgy készítettünk salátát, hogy cukros ecetes vízbe áztattuk a frissen szedett finomságokat, nem is tudtam, hogy csak elrontjuk az ízeket. Ez a saláta nem csak finomabb, hanem egyszerűbb is, hisz nem kell játszani az arányokkal. Ami kell hozzá az paradicsom, vörös hagyma, fokhagyma, balzsam ecet, oliva olaj, só és bazsalikom.
A paradicsom szeleteket egy szép tálra fektetem egy sorban. Mehet rá a két fajta durvára vágott hagyma, só és bazsalikom. Ezt addig rétegezzük újra és újra, amíg elfogy a hozzávaló. Majd a tetejét meglocsoljuk oliva olajjal és balzsam ecettel. Elég csak a tetejére, hogy szép lassan átitatja az egészet és pont annyira lesz ízes, amennyire kell. Egy kicsit mehet a hűtőbe, hogy friss hideg legyen. Persze hideg paradicsomból készítve, azonnal fogyasztható. Nem csak a vitaminok maradnak meg a zöldségben, hanem szemet gyönyörködtető is lesz!!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentek