Jazzar 2011.06.16. 17:55

Málnás tiramisu


Azt hiszem már mindenki rájött, hogy a tiramisu az egyik kedvenc édességem. A hagyományos tiramisu egész évben készíthető, de ha van szezonális gyümölcs, akkor miért ne használnánk fel? Ez a süti legalább annyira egyszerű, mint a limonchello-s, viszont nehezen tudnék választani a kettő között. Ez a változat kb 20 perc mire elkészül és azonnal fogyasztható is. De ha van idő és várunk egy órát, akkor lesz igazán tökéletes.

Elkészítés: Először készítek egy málna krémet. Kevés málna lekvárt összekeverek kevés narancslével és rosé borra. (A maradék bort, a süti mellé lehet kínálni) Csak épp annyit teszek a lekvárhoz, hogy folyós legyen, de ne híg. Kell, hogy legyen a tiramisuban, ami lágy, hisz ezt szívja majd fel a babapiskóta. Ha ez kész, jöhet a sajtkrém: 25 dkg mascarponeba szintén öntök kevés rose-t, ami igen lágy, kenhető krémet eredményez. Kb 1dl bor elég bele. Jöhet a tejszínhab. Kb 4 dl tejszínhabot nagyon keményre verek de úgy, hogy a (kb 10 dkg) cukrot apránként adom hozzá. Így biztos nem fog összeesni a hab. A két fehér (tejszínhab és mascarpone) krémet alaposan, de könnyedén összekeverem. A lényeg, hogy a tejszínhabban lévő levegő buborékokat ne törjük össze. És már jöhet is a rétegezés. Málnakrém majd babapiskóta és a fehérkrém. Addig pakolgatom, míg el nem fogy. Díszítésnek mehet rá pár szem málna, így aztán biztos nem áll el másnapig.

Egy tanácsom van még. Véleményem szerint a babapiskóta a lelke ennek a sütinek. Ilyenkor sosem veszem meg a legolcsóbbat, hisz az miután magába szívta a nedvességet, rögtön ki is engedi, hisz képtelen magában tartani. Azt a piskótát kell választani, aminek az egyik fele cukorral van bevonva, ez biztos, hogy a jobbnál jobb ízeket magában tudja tartani és nem ázik el.,

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr272989975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása