Egyszerű, nagyszerű bár erre kicsit várni kell, ezért érdemes ½ órával hamarabb elkészíteni, mint az ebéd ideje elkezdődne, hisz az ízek akkor jók, ha összeérnek. Lehet, hogy első olvasatra nem túl izgalmas étel, de vacsorára nagyon jó, hisz laktat, mégse hizlal. Hisz adagonként nincs benne több csak 300 kalória. 

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg salátásnak való burgonya (szinte minden áruházban jelölök, hogy az melyik, de a piacon biztos segítenek),

1 fej lila hagyma

Másfél deci húsleves,

1 evőkanál borecet,

3 evőkanál oliva olaj,

2 kávéskanál csípős mustár

fehér bors

½ citrom leve

 

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A húslevest az ecettel, mustárral, olajjal és az apróra vágott hagymával egy lábasban feltesszük főni, felforraljuk és ha forr, kicsire vesszük a lángot. Még 5 percig főzzük és teszünk bele sót, borsot és kevés citrom levet. A megfőtt krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk és nyakon öntjük a kész öntettel, kicsit összerázzuk. Kevergetni nem jó, mert a krumpli összetörhet. ½ óra múlva jöhet a vacsora.

Ha vendégek jönnek, akkor egy sült hús mellé lehet köret is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr812990052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása