Jazzar 2011.06.07. 13:07

Barbi Ír vacsija

Egy kedves kolleganőmnél vacsiztunk nemrég. Kicsit izgatott volt, hisz nem egy nagy szakács művész de azért megpróbálkozott ezzel a recepttel. Ez a recept nem saját, azonban annyira finomra sikeredett, hogy muszáj itt feltüntetni. Szokták mondani, hogy a puding próbája az evés hát ezt jól kipróbáltuk és mondhatom ISTENI volt!

Hozzávalók: liszt, só, őrölt fekete bors, őrölt szerecsendió, 90 dkg marhahús (bármilyen lehet ami húsos), olaj, 25g vaj, 2 apróra vagy karikára vágott hagyma, 2 gerezd fokhagyma összetörve, 1 kávéskanál barnacukor, 600 ml Guinness sör, 1 narancs leve, babérlevél

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Szórjuk a lisztet, a sót, a borsot és a szerecsendiót egy tálba, hempergessük bele a húst.
Forrósítsuk meg az olajat és a vaj felét egy nagy, tűzálló sütőedényben. Tegyük bele a hús felét, pirítsuk 2-3 percig. Ha kész, vegyük ki egy tányérra, és süssük át a többi húst is. Süssük üvegesre a hagymát, amikor már majdnem kész, tegyük bele a fokhagymát, majd a cukrot. Addig sütjük őket együtt, amíg a cukor karamellizálódik. Tegyük a hagymához az elősütött húst, öntsük fel a sörrel. Adjuk hozzá a narancslevet és egy babérlevelet. Forraljuk fel. Ezután tegyük be az egészet a sütőbe és süssük másfél-két órán keresztül. Alkalmanként keverjük meg, ha szükséges, öntsünk utána vizet.
Ha a hús megpuhult, vegyük ki a babérlevelet, esetleg fűszerezzük meg egy kis szerecsendióval.
Díszítésül tehetünk rá csigákban narancshéjat és főtlen babérlevelet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr982964316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása