A világ legegyszerűbb vendégvárója. Annyira egyszerű, hogy ezt akkor is bevállalhatod, ha szinte üres a hűtőd. Csak keverd össze és süsd meg. Persze kell hozzá egy madeleine sütő forma. De nem aggódj ha nincs. Süsd meg tepsiben és vágd kockára. Úgy is finom, csak nem annyira szép... :-(

Hozzávalók a sós verzióhoz: 3 tojás, 10 dkg liszt, 3 gr sütőpor, 8 dkg olvasztott vaj, só. Mehet bele apróra vágva kolbász, sonka, olajbogyó, szárított paradicsom, bármi, amit találsz a hűtőben.

 

Hozzávalók az édes verzióhoz: 2 db tojás, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg liszt, pici só, 10 dkg felolvasztott vaj.

 

Elkészítés: A tojásokat habosra verem (az édes verziónál a cukorral, a sós verziónál a kolbász vagy sonka darabokkal), utána mehet a liszt és végül az olvasztott vaj. A formát kicsit ki kell vajazni, mielőtt megtöltjük.

190 fokos sütőben 10-12 perc alatt el is készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr692842583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása