Jazzar 2011.04.20. 16:46

Rácos csirkecomb

racos_csirkecomb_5.jpgIMÁDOM!!!!! Ez az az étel, amit az idősebb korosztály és a fiatalok is egyaránt szeretnek. Néha gond, hogy ha együtt a nagycsalád, mi lehet az, amit mindenki megeszik. Na ez az!!

Hozzávalók: Krumpli, csirke comb, paprika, paradicsom, hagyma, 15-20 dkg zsír szalonna, só, bors, pirospaprika, szerecsendió, olaj.

Egy gáz tepsibe, amit kiolajozok, karikára vágott, megtisztított nyers krumplit szeletelek. Jó sokat. (1- 2 kg-ot) Megsózom, és (szerintem fontos) őrölt szerecsendióval is megszórom.
racos_csirkecomb_1.jpg
Rárakok annyi csirke combot, amennyit szeretnénk enni, de természetesen bevagdosom a csont mellett, hogy mindegyik átsüljön rendesen. A combokra paprika, paradicsom és hagyma karikákat szeletelek. Egy másik edényben (tetszés szerinti mennyiségben) kockára vágott szalonnát pirítok. Ha jól zsírjára sült, leveszem a tűzről és rengeteg piros paprikával megszóróm. Mivel forró a zsír, azonnal habzani fog, ezért 1-2 dl (nem tévedés, jó sok olaj) olajat öntök bele, amitől azonnal lehül. Így a paprika nem fog megégni. Ezt a zsíros piros löttyöt ráöntöm a húsokra.
racos_csirkecomb_2.jpgracos_csirkecomb_3.jpg
Az egészet lefedem fóliával, és kb ¾ óra alatt készre sütöm. A végére leveszem a fóliát, hogy megpiruljon minden.  Savanyúsággal tálalom.

Az összeállítása kb 15 perc. Igaz sütni kell 35-40 percig, de addig is a családdal lehet lenni, hisz innentől már csak a szép tálalás van hátra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr592842797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása