Jazzar 2011.04.20. 15:46

Vörösboros lencse

lencse.PNG

Ha nem szereted a lencsét, ezt akkor is meg kell kóstolnod. Még soha senki nem hagyott ott egy falatot se a tányérján. Az alkohol elpárolog, így ez sem lehet akadály!

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg lencse,

5 dkg húsos szalonna,

20 dkg füstölt kolbász,

1 fej hagyma,

4 gerezd fokhagyma,

¼ kg burgonya,

15 dkg zeller gyökér,

2 sárgarépa,

1 kis paradicsom paprika,

1 kk finom zsír,

1 ek piros paprika,

1 ¼ dl száraz vörös bor,

cayenne bors, babér levél,

ecet,

só,

bors.

 

A zsírt felforrósítjuk, az apróra vágott szalonnát és hagymát megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük borral. Hozzáadjuk a lencsét (amit, ha előzőnap előrelátóak voltunk beáztattunk, de ha találsz a piacon olyan lencsét, amit nem kell áztatni, akkor nyert ügyed van), babérlevelet, sót, borsot, néhány csepp ecetet és a szétzúzott fokhagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és néha megkeverve kb ½ órát főzzük. A zöldségeket tetszés szerinti méretre vágjuk.és bele rakjuk az edénybe a karikára vágott kolbásszal együtt. Mivel áztatott lencséről van szó, cirka egy időben megfő minden. A végén, kóstolás után még lehet ízesíteni ezzel azzal, ízlés szerint.

 

Friss ropogós kenyér és jó hideg sör nagyon jól megy hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr952842658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása