2011.04.20. 15:46
Vörösboros lencse
Ha nem szereted a lencsét, ezt akkor is meg kell kóstolnod. Még soha senki nem hagyott ott egy falatot se a tányérján. Az alkohol elpárolog, így ez sem lehet akadály!
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg lencse,
5 dkg húsos szalonna,
20 dkg füstölt kolbász,
1 fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
¼ kg burgonya,
15 dkg zeller gyökér,
2 sárgarépa,
1 kis paradicsom paprika,
1 kk finom zsír,
1 ek piros paprika,
1 ¼ dl száraz vörös bor,
cayenne bors, babér levél,
ecet,
só,
bors.
A zsírt felforrósítjuk, az apróra vágott szalonnát és hagymát megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük borral. Hozzáadjuk a lencsét (amit, ha előzőnap előrelátóak voltunk beáztattunk, de ha találsz a piacon olyan lencsét, amit nem kell áztatni, akkor nyert ügyed van), babérlevelet, sót, borsot, néhány csepp ecetet és a szétzúzott fokhagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és néha megkeverve kb ½ órát főzzük. A zöldségeket tetszés szerinti méretre vágjuk.és bele rakjuk az edénybe a karikára vágott kolbásszal együtt. Mivel áztatott lencséről van szó, cirka egy időben megfő minden. A végén, kóstolás után még lehet ízesíteni ezzel azzal, ízlés szerint.
Friss ropogós kenyér és jó hideg sör nagyon jól megy hozzá.
Szólj hozzá!
Címkék: egy tál ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentek