Jazzar 2011.04.20. 16:52

Gulyás leves

Ez alap minden konyhatündérnek. Ezzel lehet igazán tarolni, érdemes vele elbíbelődni...

Hozzávalók: 25 dkg kicsontozott pulykacomb, 1 közepes fej vöröshagyma, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg burgonya, 1 zsenge karalábé, 5-6 szál petrezselyem, 1+1 evőkanál olaj, ½ kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál csípős paprikakrém, 1 kávéskanál ételízesítő, 20 dkg zöldborsó (mélyhűtött), 4 evőkanál tejföl
 
A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, felaprózzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a sárgarépát karikákra, a burgonyát és a karalábét apró kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, és finomra aprítjuk.
Megfonnyasztjuk a hagymát 1 evőkanál olajban. Hozzáadjuk a húst, erős tűzön 1 percig pirítjuk, aztán elkeverjük a pirospaprikával, a paprikakrémmel, egy kevés sóval, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (30-35 perc).
A maradék 1 evőkanál olajat felforrósítjuk, rádobjuk a zöldségeket, erős tűzön 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, megszórjuk az ételízesítővel, fagyos állapotban beleszórjuk a zöldborsót, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük.
A leveshez adjuk a pulykapörköltet, ízlés szerint utána sózzuk, borsozzuk, jól összeforraljuk, végül meghintjük a petrezselyemmel, de ezzel már nem főzzük tovább.
Tálaláskor minden tányér aljára 1-1 evőkanál tejfölt simítunk, arra szedjük a forró levest.

Szólj hozzá!

Címkék: leves

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr72842807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása