Jazzar 2012.05.14. 08:44

Spárgás omlett

Mivel szezonja van, azt hiszem nem lehet kihagyni a legegyszerűbb, de a legtartalmasabb reggelit. Valamiért azt érzem, hogy a spárga mindenbe jó, de ez is egy olyan zöldség, amit vagy szeretsz vagy nem. Nincs olyan, hogy nem a kedvencem, de megeszem!!!! Egy kis utánjárással kiderítettem, hogy 10 emberből 8 IMÁDJA! Mivel hihetetlen gyorsan elkészül, így a hirtelen jött éhség sem tud határt szabni a főzésnek! Hozzávalók/fő: ½ hagyma, 6 karika kolbász, 3-4 szál spárga , 2 tojás, ½ dl tej, 2 ek olaj, só, fokhagyma bors. 

A hagymát apróra vágom, kevés olajon megfonnyasztom a kolbász karikával együtt. A spárga fás részét letöröm, a maradék szálakat 3 felé vágom és miután megmostam, rádobom a hagymára.  Egy fedővel letakarom cirka 5-8 percre, ennyi elég is, hogy a saját párájában megpuhuljon. Amíg puhul a zöldség, addig a tojásokat a tejjel, sóval, borssal felverem. Fedő le és mehet rá a tojás. Nem kell kavargatni, csak kis mozdulatokkal meg-meg mozgatni, hogy a tojás folyós része megszilárduljon, azonban ha véletlenül összetörik, akkor sincs baj, csak akkor nem omlett lesz, hanem rántotta. No de kit zavar az???

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr584507272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása