2011.05.09. 16:42
Zöldséges tészta
Mi lehet ennél egyszerűbb? Szinte semmi, bár néhány alaplépést nem jó, ha összekeverünk. nekem mindig akkor sikerül minden jól, ha épp csak "összecsapom" az ebédet. Ez is így született. Hogy mennyi alapanyagot használsz fel, az nagyon egyénre szabott. Ha jól sikerül valami, akkor hiába készítesz egy hadseregre valót, 1 ebéd alatt elfogy és fordítva. :-)
1 csomag tésztát kifőzöl sós, kevés olajos vízben. Amíg ez fő, addig egy nagy edényben apróra vágott hagymát pirítasz olajon (bár itt jobb a zsír, pláne, ha igazi házi zsírra teszel szert). Ha félig kész, mehet bele kockára vágott szalonna, mindegy milyen, de persze a húsos jobb. Ha az is zsírjára sült, mehet bele kis kockára vágott krumpli (oké, legyen burgonya), mirelit kukorica, zöldborsó, répa, bármi, amit szeretsz. Ha szezonja van és kerül bele spárga az is remek, csak azt elég a legvégén hozzá adni, hisz kb 4-5 perc és megpuhul. Kevés vízzel felöntöd és fűszerezed. Só, bors és talán lestyán, de nagy fűszerezés nem kell hozzá, mert minden hozzávalónak íze van. Egy konzerv csilis bab csodákra képes ezzel az étellel....
Ha minden megpuhult, keverd össze a tésztával és kész. Lehet enni savanyúsággal, de jó reszelt sajttal és tejföllel is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentek