2012.06.01. 16:20
A nagy Szalonnahatározó 8.
Bacon szalonna:Melyik része a disznónak: teljesen ugyanaz, mint a kolozsvári vagy császárszalonna, csak bőr nélkül, általában vékonyra szeletelve árulják.Hogyan készítik: Csak pácolják, majd egy speciális gépben gőzben megfőzik.Tipp: A felbontás után hamar használd el,…
Szólj hozzá!
Címkék: szalonnák
2012.06.01. 16:06
A nagy szalonnahatározó 7.
Kenyér szalonna:Melyik része a disznónak: a karajon lévő zsírréteg.Hogyan készítik el: Sózzák, pácolják, majd felfüstölik. A legtöbb falusi disznóvágáson ilyen szalonnát készítenek, ugyanis a disznónak ezt a részét lehet legkevésbé felhasználni más módon.Tipp:…
Szólj hozzá!
Címkék: szalonnák
2012.06.01. 16:02
A nagy Szalonnahatározó 6.
Teaszalonna:Melyik része a disznónak: a karajon lévős zsírréteg.Hogyan készítik el: Sózás után meglángolják, de nem füstölik.Tipp: Rakott savanyú- vagy kelkáposzta tetejére kerüljön kockázott teaszalonna, tejföllel elkeverve.
Kommentek