Jazzar 2012.01.16. 21:10

Örmény csirke

Elég régóta próbálgatom a szárnyaim a főzés terén, így a legtöbbször mindig változtatok a recepteken, de vannak olyan receptek, amivel nem érdemes kísérletezgetni. Ez is olyan!!!

Hozzávalók: 10-10 dkg dió, mogyoró, mandula. 1/2 kiló csirkemell, 1 fej lila hagyma, 3 dl tejszín, só, bors, olíva olaj, 5 dkg vaj, 2 nagy kanál paprika és egy kis bazsalikom a díszítéshez.

Elkészítés: A csonthéjasokat durvára vágom késsel, de én szeretem használni a két nyelű séf kést. Azt, amelyikkel a petrezselymet lehet aprítani. Utána a csirke mellett nem túl nagy csíkokra vágom és sózom, borsozom. 2 ek olajat a vajjal felhevítem és a csirkét jó alaposan megsütöm, méghozzá arany barnára. Egy tányérba kiszedem a húst és a maradék zsiradékba még egy kis olajat öntve megpirítom az apróra hagymát. Ha majdnem kész, mehetnek bele a csonthéjasok, majd a pirospaprika és cayenne bors. Utána felöntjük a főzőtejszínnel Ha kell mehet bele még só de itt már jó nagy lángon van a tűz, hisz csak rottyannia kell, kicsit besűrűsödni és ha visszaöntöm a pirított húsokat, akkor már kész is.

Gyakorlatilag 30-35 perc alatt kész is. Szerintem rizzsel a legfinomabb, de bármi jó lehet mellé. Mondjuk még nem próbáltam, de most az jutott eszembe, hogy tarhonya vagy a bulgur kiváló köret lehet...

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr93556587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása