• Bizonytalan helyről vásárolt tojást, ne üssünk egymás után tálba, hanem külön egy-egy csészébe, nehogy rossz legyen.
  • Ne öntsünk ecetet az ételbe soha üvegből, hanem kanálból, nehogy túl sok menjen egyszerre
  • Nem ég oda a tej, ha melegítés előtt az edényt kiöblítjük vízzel
  • Friss élesztőt eltarthatunk pár napon keresztül, kis pohárba benyomva és lefelé fordítva.
  • Az újburgonyát hámozás előtt erősen sózzuk meg, így a héja könnyen lejön
  • A reszelt citromhéjat cukorral elkeverve üvegben sokáig eltarthatjuk
  • A megvágott citromot mártsuk sóba vagy cukorba és lefordítva napokig eláll a hűtőben
  • Ha túl sokáig verjük a tejszínhabot, vaj lesz belőle.
  • Maradék tojásfehérjéből lehet csinálni szendvicsre karikákat. Annyi az egész, hogy egy sodrófát betekerünk alufóliába, a fát pedig kihúzzuk belőle, így lesz egy alufólia csövünk. Abba beleöntjük a tojás fehérjét, és az alufólia végét is alaposan benyomkodjuk. Így egy tojásfehérjével töltött alufólia rudat kapunk. Ezt egy megfelelő edényben 4-5 perc alatt megfőzzük. Utána csak ki kell bontani és szeletelhető is lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr32940876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása