2011.05.29. 14:24
Minden ami hasznos lehet
- Bizonytalan helyről vásárolt tojást, ne üssünk egymás után tálba, hanem külön egy-egy csészébe, nehogy rossz legyen.
- Ne öntsünk ecetet az ételbe soha üvegből, hanem kanálból, nehogy túl sok menjen egyszerre
- Nem ég oda a tej, ha melegítés előtt az edényt kiöblítjük vízzel
- Friss élesztőt eltarthatunk pár napon keresztül, kis pohárba benyomva és lefelé fordítva.
- Az újburgonyát hámozás előtt erősen sózzuk meg, így a héja könnyen lejön
- A reszelt citromhéjat cukorral elkeverve üvegben sokáig eltarthatjuk
- A megvágott citromot mártsuk sóba vagy cukorba és lefordítva napokig eláll a hűtőben
- Ha túl sokáig verjük a tejszínhabot, vaj lesz belőle.
- Maradék tojásfehérjéből lehet csinálni szendvicsre karikákat. Annyi az egész, hogy egy sodrófát betekerünk alufóliába, a fát pedig kihúzzuk belőle, így lesz egy alufólia csövünk. Abba beleöntjük a tojás fehérjét, és az alufólia végét is alaposan benyomkodjuk. Így egy tojásfehérjével töltött alufólia rudat kapunk. Ezt egy megfelelő edényben 4-5 perc alatt megfőzzük. Utána csak ki kell bontani és szeletelhető is lesz.
Szólj hozzá!
Címkék: jó tanácsok
A bejegyzés trackback címe:
https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr32940876
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek