Szombaton szoktam ágyban reggelizni, kv-zni, a kamrát, hűtőt feltölteni, alaposan bevásárolni, ezért a szombati ebéd sosem a nagy trakták napja. Ilyenkor max 30 percem van arra, hogy jóllakassam a családom. Ha van 3 szem krumpli és 1 sárga répa otthon, abból már lehet egy kis levest főzni, épp annyit, hogy fejenként egy tányérral jusson. Utána jöhet a túró fánk. Mivel már lehet kapni tejcukor mentes túrót és tejfölt is, így már ez sem akadály a férjem számára.

Hozzávalók: 25 dkg túró, 1 tojás, pici só, 3 ek cukor, 1 pohár tejföl, 1 tk szódabikarbóna és 25 dkg liszt.

Az elkészítés csak annyi, hogy a liszt kivételével az összes alapanyagot alaposan összekeverjük villával. Majd jöhet a liszt. Azért jó később hozzá forgatni a lisztet, hogy tényleg egyenletes legyen a tészta alapja. Azonnal lehet sütni bő olajban, úgy, hogy két kiskanállal kis halmokat ügyeskedünk az olajba. olyan gyorsan sülnek, hogy mire bepakoljuk az összes halmocskát, a legelső már meg is fordul magától s készre sül. Azonban ezt a fánkot ne a legnagyobb lángon süssük. Forró legyen ugyan, de ne tüzes, mert akkor a fánk kívül  meg ég, belül nyers marad. Ha esetleg belefutunk ebbe a csapdába, akkor egy tepsibe öntsük bele a fánkocskákat és alufólia alatt süssük még 10 percet és a belsejük is megfő.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr792921950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása