2011.05.05. 18:14
Alufóliás hús
Ismét egy olyan recept, amihez nem kell semmi 30 éves tapasztalat, csak egyszerű bátorság. Ha vegetáriánus vagy, akkor gyorsan klikkelj tovább, mert ez nem a Te szobád...:-)
Csirke mell: Egy szép darab alufóliát kikensz kevés olajjal. Annyi kell csak, hogy a belevalók ne tapadjanak rá. Az alufóliára terítesz egy darab csirke mellet, amit előzőleg még klopfolni se kell. Elég, ha csak a bosszantó dolgokra gondolva jól megpaskolod. Erre teszel egy pár szelet felvágottat. Én a fűszeresebb szalámit, vagy kolbászt szeretem. Erre egy réteg sajt. Nos itt jön a "pikáns" része. 2 tojást 1 kis konzerv májkrémmel, sóval, borssal kikeversz, majd beleteszel némi reszelt sajtot. Annyi kell bele, hogy ne follyon. Na ezt a kulimályszt kened a sajtra. Megint kis szelet sajt és szalámi vagy kolbász és a pipi cicije:) Az egészet becsomagolod alaposan, hogy jól záródjon.
Csirke comb: Ezt is egy kis olajozott alufóliára teríted, de ehhez még előkészülni se kell. Mellé teszel hagymát, paprikát, paradicsomot, kolbászt, sajtot. Bármi, ami még van a hűtőben és "magyaros". Egy kis só nem árt neki, én még majorannát is szoktam bele szórni. Ez is egy szép kis csomag lesz. Ha kész, mehet a sütő lapra, teljes gázon cirka 1/2 órára. Bár a comb és a mell nem egyszerre sül meg, de mivel be vannak csomagolva, szinte mindegy. 1/2 óra múlva szét téped a csomagok tetejét és még 5-10 percig sütöd, hogy szép piros legyen a teteje. És ennyi. (Bár és-sel nem kezdünk mondatot...)
Mi illik hozzá? Rizs, krumpli de még friss kenyérrel és egy pofa sörrel se utasítom vissza:-)
Szólj hozzá!
Címkék: fő ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentek