Hidegtál.JPG

Szerintem kevés ember van, aki nem szeretné a hidegtálakat. Van belőle mindenféle. Húsos, tojásos de még szardellás is. Én úgy döntöttem, hogy hét közben, mikor mindenre van idő, csak a szüttyögésre nincs, vegyítem az egészet. Van ebben minden ami szem szájnak ingere, ebből kifolyólag ha nincs otthon valami, akkor hagyd ki. Azért előre bocsátom, hogy így egyben az ízek, fantasztikusan finomak…

Hozzávalók: Csirke mell, krumpli, hagyma, borsó, kukorica, pici tészta, csemege uborka, joghurt, sajt, alma, majonéz, olivaolaj, só, cukor, mustár.

Elkészítése:

A csirkét apróra vágva beteszem egy tepsibe, megszóróm sóval, borssal és a színe miatt kurkumával is. Ezt ki lehet hagyni, mert nincs erős íze, viszont szép színt ad a húsnak. Olajjal meglocsolom, összekeverem és mehet 200 fokos sütőbe. Kb 1/2 óra alatt (egyszer azért megkeverem) készre sül.

1 fej hagymát (lehet lila is) apróra vágsz. Egy nagy tálba teszed, rá 5-6 ek. Oliva olaj és 1 ek finom (balzsam, vörösbor…stb) ecet, mustár, só és kicsi cukor jön. Nem kell különösebben méricskélni, hisz ez nem egy sacher torta! Összekevered. Ez egy olyan "marinád" aminek elég 20-30 perc, pont elég ez az idő a többi hozzávaló előkészítésére. Utána főzöl krumplit kis kockára vágva, amit rászórsz. Majd mehet bele apróra vágva alma, csemege ubi, sajt (sajt nélkül az uram nem is eszi meg). Mirelit kukoricát és zöldborsót ízlés szerint bele keversz, miután átfőzted, hisz mirelit zöldségekről van szó.. Némi kicsi tésztát (mindegy milyen, csak kicsi legyen) ha megfőzted, azt is hozzá öntöd. Arra azért vigyázz, hogy a tészta magába szívja a nedvességet, így csak csínján bánjunk vele . Az egészre mehet 2 jó nagy pohár görög joghurt és valamennyi majonéz. Igazából nem baj, ha nem túl sűrű, mert a tészta másnapra magába szívja a mézgát...!

Egyszer karalábét és cukkínit tettem bele, és isteni volt úgy is:)

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr52823738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása