szezám roló.jpgSósat mindig mindenki szereti, sör, bor korcsolyának bármikor megfelel. Van egy recept, amivel gyakorlatilag csak 1 tésztát kell csinálni, mégis több féle ropogtatni valót készíthetünk.Kell bele: 60 dkg liszt, 1 élesztő, 1 kis doboz joghurt,2 tojás, 30 dkg margarin, só.

Sajtos tekercs: A tésztát vékonyra kinyújtjuk és megszórjuk sajttal, ketté hajtjuk, ismét kicsit átmegyünk a tésztán (itt már csak könnyedén, hogy csak összeragadjon) a nyújtó fával, derelye szaggatóval széles csíkokra vágjuk, és miközben a tepsire tesszük, menet közben tekerünk rajta egyet.

tökmagos sós.jpg

Tökmagos rúd:

Ugyan ez a tészta, itt már vastagabbra nyújtod az alaptésztát,mehet rá tojás és a tökmag, kész is. lehet sütni.

Alaptészta: A hozzávalókat összekevered úgy, hogy az élesztőt kevés langyos vízzel felolvasztod, így adod a liszthez és az egyik tojásnak a fehérjéjét pedig félre teszed. Hogy ne kelljen mosogatni, én a joghurtos poharat szoktam erre felhasználni. Nem kell félni tőle, először ragad, de szép folyamatos dagasztás közben, ha pici-pici lisztet adunk hozzá, akkor ruganyos szép tésztát kapunk. Ha már nem ragad a kezünkhöz, akkor tökéletes. Duplájára kell keleszteni, ami normál tálban, meleg helyen cirka 40-45 perc, kelesztő tálban 15-20 perc.

Tessék alkotni!  Szabad a vásár!minden sajtos.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr775121533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása