2011.11.07. 10:21
Minden, ami hasznos lehet 2
CITROM: Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott
gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe
teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.
FASÍRT készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat,így nem ragad az edényaljához, és az olaj is kevésbé habosodik.
Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben.
A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak
ki.
A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad. Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.
A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!
A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.
Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt: vegyünk a piacon friss leveszöldségből több csomaggal, majd daráljuk le. Tegyük kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót, Ez tartósítani fogja. Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!
A hússzeletek közé folpackot teszek, így fagyasztom le, mert ezzel a módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire szükség van.
Áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet.
Kínai közmondás;
Ha valaki megoszt veled valamit aminek Te hasznát veszed, erkölcsi
kötelességed, hogy azt Te megoszd mással! :-)
1 komment
Címkék: házikészítésű izgalmak
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
egressym 2011.11.16. 20:20:24
Honnan tudod az ételízesítőt? Hihetetlen, hogy megint egyre járt az agyunk. Én pár hete tettem el több üveggel és éppen most akarom lefotózni, hogy bekerüljön a blogba. Itt van mellettem.
Lehet, hogy genetika?
Vigyázz magadra, puszi, Mária
Kommentek