2013.03.21. 15:44
Szalagos zellersaláta
Sajnos az elmúlt évben allergiás reakciót produkáltam, így nem tudom már ezt enni, de remek emlékeim vannak róla. Már csak azért is, mert a fogyókúrában nagy segítség.... Igaz ilyenkor tejföl helyett natúr joghurttal készítem és majonéz nincs benne, csak kicsit több fűszer. Vagy fokhagyma!
Hozzávalók 4 főre:
·1 db zellergumó (kb. 250 grammos)
·85 g tejföl
·2 ek majonéz
·1 ek mustár
·1 kk dijoni mustár
·5 apróra vágott szardellafilé
(ne ez legyen a domináns íz!)
·2 ek kapribogyó (összeaprítva)
·1 db csemegeuborka (apróra vágva)
·fél csokor petrezselyem
·2 ek olívaolaj
·1 ek balzsamecet
·só, bors
1.A zellergumót meghámozzuk, majd a hámozó segítségével hosszabb-rövidebb (ahogy éppen sikerül)
szalagokat szeletelünk. (Mivel íztelen, a gumó szivacsos belsejét ne használjuk fel.)
2.A zellerszalagokat egy nagyobb tálban a hozzávalókkal alaposan összekeverjük,
a tálat lefedjük és mehet is a hûtõbe.
Szólj hozzá!
Címkék: húsvét
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentek