zeller.PNG

Sajnos az elmúlt évben allergiás reakciót produkáltam, így nem tudom már ezt enni, de remek emlékeim vannak róla. Már csak azért is, mert a fogyókúrában nagy segítség.... Igaz ilyenkor tejföl helyett natúr joghurttal készítem és majonéz nincs benne, csak kicsit több fűszer. Vagy fokhagyma!

 

 

Hozzávalók 4 főre:

·1 db zellergumó (kb. 250 grammos)
·85 g tejföl
·2 ek majonéz
·1 ek mustár
·1 kk dijoni mustár
·5 apróra vágott szardellafilé
(ne ez legyen a domináns íz!)
·2 ek kapribogyó (összeaprítva)
·1 db csemegeuborka (apróra vágva)
·fél csokor petrezselyem
·2 ek olívaolaj
·1 ek balzsamecet
·só, bors

1.A zellergumót meghámozzuk, majd a hámozó segítségével hosszabb-rövidebb (ahogy éppen sikerül)
szalagokat szeletelünk. (Mivel íztelen, a gumó szivacsos belsejét ne használjuk fel.)
2.A zellerszalagokat egy nagyobb tálban a hozzávalókkal alaposan összekeverjük,
a tálat lefedjük és mehet is a hûtõbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr245160487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása