Jazzar 2011.09.12. 19:40

Nokedli

Azt hiszem kevés olyan étel van, amit ennyiféle képpen lehetne elkészíteni. Ehhez valóban nem kell semmi csak és kizárólag kreativitás. Gyakorlatilag azt teszünk bele, azt esszük mellé, ami épp otthon van.

Az alaptészta 4 főre= 40 dkg liszt, 3 tojás, víz és só.

Ezeket kell összekeverni egy fakanállal. A vízből csak annyi kell, hogy egy puhább kenyértésztát kapjunk. Annyira kell, hogy folyjék, hogy „kenhető” legyen a szaggatóba de kemény is legyen, hogy ne csorogjon. Ezt már csak ki kell szaggatni a nokedli szaggatón és kész is. A variációk viszont nem csak innen indulhatnak.

Tojásos nokedli: A kiszaggatott tésztára csorgatok olajat, nem is túl keveset. Egy tálban összekeverek 3 tojást, pici sót, borsot (lehet fokhagyma bors is), ráöntöm a tésztára és egy edényben folyton keverve megsütöm rajta a tojást. Salátával vagy tejföllel, reszelt sajttal vagy ketchuppal kitűnő vacsora, vagy olcsó étel.

Sonkás nokedli: Minden ugyan ez, csak a tésztába darált (bármilyen) sonkát keverek. Máris egész más íz világa lesz.

Zöld nokedli: Mehet a liszt mellé spenót, de azt szigorúan előtte dinsztelve, és pürésítve, hogy ne legyen szálas a nokedli és az összes vizet elfője magából. Mármint a spenót...

Barna nokedli: Ezt egyszerűen teljeskiörlésű lisztből csinálom. Nos ezt én imádom, de sajna olyan érdekes a színe, hogy az uram nem eszi meg… L

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr143221489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása