2017.03.22. 13:08
Zöldség szószós karaj
Ha több napra főzök, akkor mindig megpróbálok valami olyat, ami melegíthető, így majdnem olyan, mintha friss lenne. Igen ám, de a legtöbb receptbe oly sok minden kell és persze sokszor nincs lehetőség leszaladni a közértbe.
Ja és a szomszéd sincs mindig itthon....
Hozzávalók:
- Karaj szeletek,
- bármilyen zöldség (pl: krumpli, répa, hagyma, paradicsom de akár fagyasztott karfiol is jó),
- só, bors, petrezselyem, majoranna,
- Szárított paradicsom
- olaj
Elkészítés:
- A karaj szeleteket vékonyra klopfolom és befűszerezem. Itt sincs nagy szabály hogy milyen fűszerrel, csak egyszerűen érzésre. Imádom a LIDL-ben kapható fűszerkeverékeket, meg az ALDI-ban a bors keverékeket.
- Ami zöldség otthon van, azokat nagy darabokra vágom és a kicsit kiolajozott tepsibe terítem. Rávágom az asztalt paradicsomot és ezeket is megfűszerezem.
- Ráterítem a hús szeleteket.
- Pici vizet alá öntök és letakarom fóliával.
- Nem túl meleg sütőben (cirka 180 fonok) készre főzöm. A végén leveszem a fóliát és megpirítom.
- Ha a hús és a zöldségek is megpuhultak, akkor a húst kiszedem, a maradék zöldségeket összeturmixolom és kész is.
A mártás olyan ízű lesz, amilyen fűszereket használunk. Az asztal paradicsom nem drága, szinte bárhol beszerezhető és NAGONY FINOM ízt ad!
Jó étvágyat!!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentek