dsc_0532.JPG

 

Ha több napra főzök, akkor mindig megpróbálok valami olyat, ami melegíthető, így majdnem olyan, mintha friss lenne. Igen ám, de a legtöbb receptbe oly sok minden kell és persze sokszor nincs lehetőség leszaladni a közértbe.

 

Ja és a szomszéd sincs mindig itthon.... 

 

 

Hozzávalók:

  • Karaj szeletek,
  • bármilyen zöldség (pl: krumpli, répa, hagyma, paradicsom de akár fagyasztott karfiol is jó),
  • só, bors, petrezselyem, majoranna,
  • Szárított paradicsom
  • olaj

Elkészítés:

  • A karaj szeleteket vékonyra klopfolom és befűszerezem. Itt sincs nagy szabály hogy milyen fűszerrel, csak egyszerűen érzésre. Imádom a LIDL-ben kapható fűszerkeverékeket, meg az ALDI-ban a bors keverékeket.
  • Ami zöldség otthon van, azokat nagy darabokra vágom és a kicsit kiolajozott tepsibe terítem. Rávágom az asztalt paradicsomot és ezeket is megfűszerezem.
  • Ráterítem a hús szeleteket.
  • Pici vizet alá öntök és letakarom fóliával.
  • Nem túl meleg sütőben (cirka 180 fonok) készre főzöm. A végén leveszem a fóliát és megpirítom.
  • Ha a hús és a zöldségek is megpuhultak, akkor a húst kiszedem, a maradék zöldségeket összeturmixolom és kész is. 

A mártás olyan ízű lesz, amilyen fűszereket használunk. Az asztal paradicsom nem drága, szinte bárhol beszerezhető és NAGONY FINOM ízt ad!

Jó étvágyat!!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr4812361693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása