pulyka1.jpgKicsit megtévesztő, hogy paradicsom mártás, lehet, hogy inkább fűszeres krémnek kellene hívni, mert annyira finom. Nagyon egyszerű elkészíteni ezt az ebédre valót és az íze is más, mint a szokványos rántott hús.

Hozzávalók: 4-5 szelet pulyka mell, 1 tojás, 1 tojás sárgája, kevés liszt, tej (kihagyható, de puhítja a húst), zsemle morzsa,reszelt sajt, olaj a sütéshez.

A mártás hozzávalója: 1 fej hagyma, 6 pari, petrezselyem, kevés kakukkfű, 1 ek sűrített pari, 3 ek oliva olaj, 1 ek liszt, pici ecet, 2 fokhagyma, só, bors és kevés hús leves, amivel felönthetjük. Persze ha nincs a mélyhűtőben, használhatsz leves kockát is, de ha egyszer elkészítesz egy nagy adag húslevest és adagokban lefagyasztod, többet sosem használsz kockát.

Előkészítés: A hagymát szeletekre vágjuk, fokhagymát megtisztítva összezúzzuk, sajtot lereszeljük, paradicsomot meghámozzuk és darabokra vágjuk. Ha esetleg van otthon egy konzerv hámozott paradicsom, akkor ezt meg is úszhatjuk. A húst szeleteket kicsit kiklopfoljuk és megfűszerezzük sóval és borssal.

Elkészítés: A mártáshoz forró olajon világosra pirítjuk a hagymát, majd mehet bele a paradicsom, liszt, ecet, fokhagyma, kakukkfű, süri pari, só, bors, majd felöntjük levessel. Cirka 2 dl kell, de inkább érzésre öntöm, mert van, hogy kevesebb is elég. Letakarva lassú tűzön összefőzzük. A panír: Először lisztbe forgatjuk a húst. Másik tálban a tojást és a tojás sárgáját keverjük össze a tejjel (ha akarjuk), ez a második lépés. A reszelt sajtot összekeverjük a zsemlemorzsával, ez a harmadik lépés. Olajban kisütjük, papírtörlőn lecsöpögtetjük. A sajttól nagyon finom lesz a panír. A mártással tálaljuk és a rizi-bizi szerintem a legjobb hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr215331728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása