Jazzar 2023.03.20. 15:22

Zöldséges tészta

zoldseges_teszta_1.jpg

Ami sajttal van megszórva és sütőben megsütve, az nem lehet rossz! 35-40 perc alatt kész van, a hozzávalók szabadon választhatók, nincsenek kötöttségek, így mennyiséget se írok, amit jobban szeretsz, abból többet tegyél bele! Ha mirelit vagy konzerv zöldségeket használsz, akkor még gyorsabb a dolog. Én az alábbi módon szoktam készíteni.

Hozzávalók: Csirke mell, krumpli, kukorica, zöld borsó, vörös bab, apró tészta, hagyma, reszelt sajt, olaj

Elkészítés: Mindig a csirkével kezdem, hisz annak kell a legtöbb idő. Kis darabokra vágom és kevés olajban, fűszerekkel egy edényben megsütöm a sütőben. Nem kell rá fedő, nem kell rá víz. 

zoldseges_teszta_v2.jpg

Amíg készül a csirke, a tűzhelyen az apróra vágott hagymát megpirítjuk. Én egy picit meg szoktam szórni egy pici liszttel, mert így amikor visszasül, akkor sokkal szaftosabb lesz. Na szóval a hagymára mehet az apróra összevágott krumpli, a mirelit vagy dobozos zöldségek és annyi víz, amennyi ellepi. Pár perc alatt minden megpuhul fedő alatt. Ha már majdnem kész, akkor beleszórok tésztát (orsó, fusilli) majd átkeverem, vissza fedem és készre főzöm. A végén csak a felesleges vizet párolom el alóla és belekeverem a sült csirkét. Már így is lehetne enni, de szebb, ha egy tepsibe beöntöm és reszelt sajttal megszórva megsütöm.

 

Fűszerezni nem nagyon szoktam, mert a sok zöldségnek szeretem a friss ízeit, de sót, borsot mindig teszek bele (ízlés szerint).

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr2718076198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása