2017.02.28. 09:17
Narancsos "charlotte"
Ismét eljött a hó vége és muszáj volt alkotni az otthon található dolgokból. Mondhatom isteni VOLT!! Mert hogy nem sokáig létezett :-)
Hozzávalók: 1/2 liter tej, 6 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1/2 vaníliás cukor, 2 tojás, babapiskóta,1 narancs és víz.
Elkészítés:
- A tejet elkezdem felmelegíteni.
- Amíg melegszik, a többi hozzávalót (kivéve a narancsot!!) alaposan összekeverem. Mehet géppel is, de mivel nem nagy adag, kézi habverő is megteszi. Mire ezzel elkészülök, a tej már elég meleg.
- Majd elkezdem a masszát a tejbe csorgatni. Szép lassan, de határozottan. A lényeg, hogy nagyon gyorsan krém lesz belőle, így folyamatosan kevergetni kell. De tényleg. Egyfolytában! Cirka 10 perc múlva sűrű krémet kapunk, amit picit lehűtünk.
- Amíg hűl, addig kifacsarom a narancs levét és felvizezem de csak annyira, hogy elég mennyiséget kapjunk a piskóták áztatásához.
- Egy gyümölcskenyér formát (vagy bármit, aminek magas pereme van) kibélelek folpakkal. Annyira, hogy a végén rendesen túlérjen.
- És elkezdem a rétegezést. Pistókta-krém-piskóta-krém... A tetejére piskóta kerüljön, folpakkot visszahajtom.
- Hűtőben kb 2 óra alatt kihűl és a krém megszilárdul. Kiborítjuk egy tálra és mehet az asztalra.
Érdemes az ebéd készítést ezzel kezdeni, mert mire elkészülünk a vasárnapi finomságokkal, ez is kellemes hideg lesz! Lehet a tetejére csokit olvasztani, vagy több krémet készíteni és azzal bevonni, de most nekem így sikerült. Így sem volt vele semmi baj :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentek