16789487_1438772422799553_483093931429462016_n.jpg

Ismét eljött a hó vége és muszáj volt alkotni az otthon található dolgokból. Mondhatom isteni VOLT!! Mert hogy nem sokáig létezett :-)

Hozzávalók: 1/2 liter tej, 6 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1/2 vaníliás cukor, 2 tojás, babapiskóta,1 narancs és víz.

Elkészítés:

  • A tejet elkezdem felmelegíteni.
  • Amíg melegszik, a többi hozzávalót (kivéve a narancsot!!) alaposan összekeverem. Mehet géppel is, de mivel nem nagy adag, kézi habverő is megteszi. Mire ezzel elkészülök, a tej már elég meleg.
  • Majd elkezdem a masszát a tejbe csorgatni. Szép lassan, de határozottan. A lényeg, hogy nagyon gyorsan krém lesz belőle, így folyamatosan kevergetni kell. De tényleg. Egyfolytában! Cirka 10 perc múlva sűrű krémet kapunk, amit picit lehűtünk.
  • Amíg hűl, addig kifacsarom a narancs levét és felvizezem de csak annyira, hogy elég mennyiséget kapjunk a piskóták áztatásához. 
  • Egy gyümölcskenyér formát (vagy bármit, aminek magas pereme van) kibélelek folpakkal. Annyira, hogy a végén rendesen túlérjen. 
  • És elkezdem a rétegezést. Pistókta-krém-piskóta-krém... A tetejére piskóta kerüljön, folpakkot visszahajtom.
  • Hűtőben kb 2 óra alatt kihűl és a krém megszilárdul. Kiborítjuk egy tálra és mehet az asztalra.

Érdemes az ebéd készítést ezzel kezdeni, mert mire elkészülünk a vasárnapi finomságokkal, ez is kellemes hideg lesz! Lehet a tetejére csokit olvasztani, vagy több krémet készíteni és azzal bevonni, de most nekem így sikerült. Így sem volt vele semmi baj :-) 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr3512300245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása