Jazzar 2015.10.26. 13:43

Szilvás kosárka

kaja.JPGAz egyik kedvencem a leveles vajas tészta. A mirelitet szoktam használni több okból (bár kell pár óra, míg szobahőn kiolvad).

Olcsó, gyors és mivel margarinnal készítik, így tejcukorérzékenyek is fogyaszthatják. Gyakorlatilag bármivel lehet tölteni, csokival, krémekkel, de akár spenóttal vagy szalonnával is.

Ez a "recept" (azért ezt durva receptnek hívni) szilvalekvárral és dióval készült. Tojásra allergiások (vagy ha épp elfogyott) olvasztott vajat is használhatnak.

Hozzávalók: Mirelit leveles tészta, tojás, őrölt dió, fahéj, sűrű szilva lekvár

Elkészítés: Olyan vékonyra kell nyújtani a tésztát, amennyire csak lehet. Derelye vágóval nagyobb négyzetekre vágjuk. Vékonyan kell megkenni felvert tojással, majd mehet rá a darált dió, kevés fahéj és középre a szilva lekvár. Próbáltam különböző formákra hajtogatni, de a legszebb és legpraktikusabb ha a négy sarkot összenyomom. Sütőpapírra érdemes tenni, hogy ne ragadjon a tepsire. A tetejére is kell egy pici felvert tojás és a sütőben teljes gázon 10-15 perc alatt pirosra is sül. 

Csak győzd kivárni, míg ehetőre hül :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr918023218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása