Jazzar 2014.12.19. 10:55

Zabpelyhes keksz

keksz.jpg

Romlandónak tűnik, de hetekig eláll, keménynek tűnik, de mégis puha! Kész főnyeremény! ♥

Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg zabpehely, 30 dkg cukor (ha van barna, az a legjobb), 30 dkg teljes kiőrlésű liszt (a sima is megteszi), 1 tk szódabikarbóna, 2 dl tejföl vagy joghurt, étcsoki, ha szereted, akkor kandírozott vagy aszalt gyümölcs aprítva. Vaníliás cukor és fahéj elhagyható, de én szeretem benne!

Elkészítése: Vajat felolvasztom, belekeverem a zabpelyhet és picit pihentetem, amíg kihűl. Addig egy másik tálban összekeverem a száraz anyagokat (cukor+liszt+szódabikarbóna+van. cukor+fahéj) és belegyúrom a vajas morzsát és a tejfölt. A végén mehet bele az a gyümölcs, csoki, amit szeretsz. Kész is.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis gombócokat teszek, amit lelapogatok és mehet is a sütőbe 200 fokon cirka 10 percre. Gyorsan sül, vigyázni kell vele. Én barna cukorral és teljes kiőrlésű lisztel csináltam, amitől olyan fekete lett, hogy azt hittem szén tabletta lesz ebéd után, de megkóstoltuk..... Hű!! Még apukám is szerette, aki a kemény ételeket kerüli (83 éves), de jóízűen falatozta! 1-2 hétig is eláll, hisz nincs benne tojás. Igaz nálunk semmi nem áll el addig.......

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr696997321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása