zabpelyhes muffin.jpg

Lemértem, 15 perc alatt kész volt + a sütés, ami még 14 perc...

Összekevered, töltöd, sütöd.

Kell ennél egyszerűbb??

 

 

Hozzávalók: 

4 tojás,

8 dkg barba cukor (másik fajta is jó igazából),

15 dkg margarin,

30 dkg zabpehely liszt (vagy darált zabpehely),

1 sütőpor,

10-15 dkg mirelit erdei gyümölcs

szükség esetén kevés joghurt, vagy tejföl, vagy egy pici tej.

Elkészítése: 

Először a vajat és cukrot kell habosra kavarni, majd mehet bele az egész tojás. Ilyenkor szoktam a legtovább keverni, mert minél habosabb, annál több levegő lesz benne, így lesz nagyon könnyű a tésztája. Utána mehet bele a többi hozzávaló. Akkor szoktam csak kicsit lazítani tejtermékkel, ha esetleg a "liszt" túl sok folyadékot vesz fel és kemény lesz a tészta. Akkor jó, ha a kanálról a saját súlya miatt leesik a tészta, de még nem folyós.

Ha kész, mehet muffin formába és a sütőbe! Mivel nagyon kevés cukor van a tésztában, így napközben büntetlenül majszolhatjuk, de aki édesebben szereti, tegyen a tetejére egy kis citromos mázat. A citromlevet össze kell keverni porcukorral olyan adagban, hogy kenhető legyen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr366699731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása