2014.09.15. 11:14
Zabpelyhes muffin erdei gyümölcsökkel
Lemértem, 15 perc alatt kész volt + a sütés, ami még 14 perc...
Összekevered, töltöd, sütöd.
Kell ennél egyszerűbb??
Hozzávalók:
4 tojás,
8 dkg barba cukor (másik fajta is jó igazából),
15 dkg margarin,
30 dkg zabpehely liszt (vagy darált zabpehely),
1 sütőpor,
10-15 dkg mirelit erdei gyümölcs
szükség esetén kevés joghurt, vagy tejföl, vagy egy pici tej.
Elkészítése:
Először a vajat és cukrot kell habosra kavarni, majd mehet bele az egész tojás. Ilyenkor szoktam a legtovább keverni, mert minél habosabb, annál több levegő lesz benne, így lesz nagyon könnyű a tésztája. Utána mehet bele a többi hozzávaló. Akkor szoktam csak kicsit lazítani tejtermékkel, ha esetleg a "liszt" túl sok folyadékot vesz fel és kemény lesz a tészta. Akkor jó, ha a kanálról a saját súlya miatt leesik a tészta, de még nem folyós.
Ha kész, mehet muffin formába és a sütőbe! Mivel nagyon kevés cukor van a tésztában, így napközben büntetlenül majszolhatjuk, de aki édesebben szereti, tegyen a tetejére egy kis citromos mázat. A citromlevet össze kell keverni porcukorral olyan adagban, hogy kenhető legyen.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentek