Jazzar 2014.07.24. 14:20

Citrom

citrom.jpg

A Földközi-tenger térségében és Amerikában termesztett citromfa eredetileg Ázsiából származik. Állítólag Nagy Sándor hozta magával, miután a citromot hadjáratai során megismerte.
 
A citrom illóolaját hidegen préselt gyümölcshéjból nyerik. 1 kg esszencia elkészítéséhez mintegy 3000 citrom szükséges. A virágból előállított kivonatokhoz képest ez elég kevés. 

Az igazi citromillóolaj fény- és hőérzékeny, ezért hűtőszekrényben kell tárolni. Vékonyan folyó, világos árnyalatú, sárgászöld színű. Jellegzetes gyümölcsös, friss illata a lakásban a tisztaság hangulatát kelti, ezért nem csoda, hogy tisztítószereket illatosítanak vele. 

Ezenkívül:

  • gyulladáscsökkentő
  • lázcsillapító
  • baktérium- és vírusölő hatású
  • javítja a szervezet védekezőképességét citrom 2.jpg

     

    Izomlázat is elűzi

    A citromolaj nyugtat és oldja a görcsöket, tompítja az ekcémával és a bőrkiütésekkel járó viszketést gyermekbetegségeknél is. A citromalapú masszázsolaj serkenti a nyirokfolyadék áramlását, erősíti és felfrissíti a vénákat, ezért különösen sportolóknak ajánlják. Segítségéve megelőzhető az izomláz. A citromos fürdő - 3 cseppnél többet ne tegyél a fürdővízbe! - élénkít és salaktalanít.

Forrás: www.femina.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr736540799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása