Jazzar 2013.09.29. 08:11

Almás pite muffin

sütike.jpg

Az almás pite sütésénél néha hajlamos vagyok elvéteni az alma mennyiségét, így előfordul, hogy több reszelt alma van, mint kellene. No, ilyenkor jön a gyors segély, persze csak akkor, ha van otthon leveles tészta. Lehet mirelit is, de jó a friss leveles tészta is.

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, lekvár, pár kanál darált dió, a maradék reszelt, cukrozott alma.

Elkészítése:  A muffin sütő mélyedéseit kibélelem tésztával, megy bele némi lekvár, kevés dió és az alma, A tetejüket befedem egy darabka tésztával és kész. Mivel a rendes almás pite előtte készült, volt még kevés tojás fehérje, azzal megkentem a tetejét és mehet a forró sütőbe.

Egy dolog van, amire figyelni kell, az a tészta vágása, porciózása. Még a fém sütő formát sem kell kivajazni. Szerintem 10 perc alatt kész volt (bár nem mértem az időt), érdemes kipróbálni. Talán lehetett volna a tetejére kis virágokat, rombuszokat vágni a tésztából, de majd legközelebb :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr205538908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása